Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία όλης της χώρας...


Την Τετάρτη κατεβάζουν ρολά τα φαρμακεία όλης της χώρας Αντιδρώντας στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των ΜΗΣΥΦΑΛουκέτο σε όλα τα φαρμακεία της χώρας βάζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος την Τετάρτη 10 Ιουνίου, αντιδρώντας στην...
απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τη "συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια" και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως θα "αποβεί εις βάρος τους".

"Αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΗΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία" σημειώνουν.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου το περασμένοι Σάββατο οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων...
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: