Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ένας τραυματίας από επίθεση αγνώστων σε περίπτερο του ΚΚΕ στην Αγία Παρασκευή

Επεισόδιο τη νύχτα


Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Επεισόδιο σημειώθηκε αργά το βράδυ στο σημείο που βρίσκεται το προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Δύο άτομα επιτέθηκαν και τραυμάτισαν ελαφρά στο κεφάλι δημοτικό σύμβουλο-μέλος του κόμματος που βρισκόταν στο περίπτερο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.


Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Ζορμπάς δήλωσε ότι οι δράστες επιτέθηκαν με σιδηρογροθιά στον δημοτικό σύμβουλο.

Κατά τον ίδιο, υπήρχε και τρίτο άτομο σε κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με την ΝΕΤ, στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη αλλά οι δράστες μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση σημειώνοντας: «Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά, ότι τα διάφορα ναζιστικά μορφώματα αποτελούν το μαστίγιο του συστήματος για την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στο στόχαστρο τέτοιων οργανώσεων βρίσκεται μόνιμα το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι εργαζόμενοι που αγωνίζονται ενάντια στην πλουτοκρατία.

» Τα φασιστοειδή και η τρομοκρατική τους δράση, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την απομόνωση και καταδίκη τους από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.»

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ.Παρασκευής καταγγέλλει ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Εν ψυχρώ, όπως λειτουργούν οι συμμορίες, χτύπησαν τον συναγωνιστή μπροστά στο περίπτερο του ΚΚΕ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

» Η επίθεση αυτή είναι συνέχεια της προβοκάτσιας που επιχειρήθηκε να στηθεί από τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ την προηγούμενη Κυριακή στην προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Είναι φανερό πως το μακρύ χέρι του συστήματος, οι μπράβοι του κεφαλαίου έχουν αναλάβει την επιχείρηση τρομοκρατίας της αριστεράς και του λαικού κινήματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συγκέντρωση και διαδήλωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στις 8 το απόγευμα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: