Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ζήτημα αξιοπιστίας της ΕΕ η τήρηση των ελληνικών δεσμεύσεων, κατά το Βερολίνο

Νέο αυστηρό μήνυμα Μέρκελ


  (Φωτογραφία:  Reuters )


Βερολίνο
Πιθανή αθέτηση των ελληνικών δεσμεύσεων θα βάλει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή φερεγγυότητα, υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση, λέγοντας πως το ζήτημα αφορά, περισσότερο από την ίδια την Αθήνα, «το ερώτημα εάν το οι υποχρεώσεις στη μελλοντική Ευρώπη θα τηρούνται». Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί πως η τρόικα, όταν επιστρέψει στην Ελλάδα, «θα διαπιστώσει πως το μνημόνιο δεν εφαρμόζεται, ανεξαρτήτως της έκβασης των επικείμενων εκλογών».

Την Τρίτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε της οικονομικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα λέγοντας πως είναι «αναγκαία».

«Το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα φέρει σε πέρας το οικονομικό πρόγραμμά της δεν είναι απλά το ερώτημα εάν το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία ή όχι, είναι μάλλον το ερώτημα εάν οι υποχρεώσεις στη μελλοντική Ευρώπη θα τηρούνται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, ο Β.Σόιμπλε φέρεται να εξέφρασε σε βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με παρόντες στη συζήτηση, αμφιβολίες για την εφαρμογή των όρων που συνοδεύουν το ελληνικό μνημόνιο.

Όταν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός υπουργός θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται -τόνισε δε ότι αυτό είναι ανεξάρτητο από την έκβαση των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι πολύ κουραστική και δυσκίνητη, φέρεται να δήλωσε επίσης ο Γερμανός υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: