Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Ο Βενιζέλος κατηγορεί για πολιτική ανηθικότητα τον Ραγκούση και τον διαγράφει

ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ



Ο Βενιζέλος κατηγορεί για πολιτική ανηθικότητα τον Ραγκούση και τον διαγράφει
eurokinissi
«Με το γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκεια γιατί είναι ορφανός» παρομοίωσε τον Γιάννη Ραγκούση ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του Πρώτου Θέματος τονίζοντας ότι είναι «εκτός ΠΑΣΟΚ όσοι την ώρα της μάχης κάνουν κριτική».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε για απύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα τον πρώην γραμματέα και πρώτο τη τάξει υπουργό των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση. Όταν ρωτήθηκε για τα στελέχη του πρώην πρωθυπουργού που σήμερα ασκούν κριτική. «Αυτοί δεν είναι στην παράταξη» τόνισε! Απαντώντας και στο σταυρό του μαρτυρίου του 2004 που σήκωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για… Ολοκαύτωμα. «Αφήστε τους κρατούμενους του Άουσβιτς να πάνε ξανά σπίτια τους» σημείωσε. Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα κινδυνεύει, βαδίζει στην καταστροφή, και ότι μόνη λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης…

Kυριότερες επισημάνσεις του κ. Βενιζέλου:

1.    Χωρίς κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή

2.    Οι εταίροι θα ζητήσουν τις υπογραφές και των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης

3.    Υπάρχει εθνικός διχασμός. Η χώρα κινδυνεύει.

4.    Τη βία την πολιτική, την ένταση, το προπηλακισμό, τις αντισυγκεντρώσεις, δεν τα έφερε στην πολιτική ζωή ο κ. Μιχαλολιάκος ούτε ο κ. Κασιδιάρης. Τον έχουν φέρει από τ’ αριστερά. Μια συγκεκριμένη ριζοσπαστική λαϊκιστική αντίληψη.

5.    Δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ όσοι κινούνται με απύθμενο πολιτικό θράσος

6.    Να σταματήσει η πλάκα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είναι στρατευμένοι στη μάχη για την παράταξη και την χώρα. Δεν είναι αναλυτές.

7.    Ζούμε το ολοκαύτωμα. Αφήστε τους κρατούμενους από το Άουσβιτς να βγουν να πάνε ξανά στα σπίτια τους.

8.    Αν γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης το απονενοημένο υπαρξιακό διάβημα οποιουδήποτε ανθρώπου, τότε είμαστε πια τελείως ξεφτιλισμένοι ως χώρα.

Τεχνητό επικίνδυνο και αδιέξοδο το δίπολο ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

«Ποιος είναι ο διπολισμός; Πού θα οδηγήσει αυτή η αντιπαράθεση; Σε μία Κυβέρνηση της ΝΔ ή σε μια Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Σε μία Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και απέναντί της τα 2/3 των Ελλήνων; Σε μία Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και απέναντι τα άλλα δύο τρίτα των Ελλήνων»;

Λύση η ισχυροποίηση του ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης. Αλλιώς ο τόπος οδηγείται στην καταστροφή

Για τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης

«Πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να πάμε σε μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χωρίς την υπογραφή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ή έστω των μεγαλύτερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης»;

Ιστορίες για αγρίους ιστορίες για μικρά παιδιά…

Υπάρχει λοιπόν ένας νεαρός ο οποίος σε μια στιγμή παροξυσμού δολοφονεί τους γονείς του. Τον συλλαμβάνουν, τον πηγαίνουν στο δικαστήριο, κάθεται στο εδώλιο και όταν αρχίζει η ακροαματική διαδικασία και λίγο πριν απαγγελθεί η απόφαση λέει: «Κοιτάξτε, πρέπει να με αντιμετωπίσετε με πολύ μεγάλη επιείκεια γιατί είμαι ορφανός».

Το βράδυ των εκλογών τοποθετούμεθα για το μέλλον της χώρας και για το κυβερνητικό σχήμα και για τη ριζική, εκ βάθρων, ανασύσταση της παράταξης.

Περισσεύει το θράσος σε ορισμένους ελάχιστους ανθρώπους. Αυτοί δεν είναι στην παράταξη.

·    Γ. Μακρυγιάννης: Δεν θα είναι ούτε στις 17, στις 18 Ιουνίου;

·    Ευ. Βενιζέλος: Δεν είναι. Όποιος θέλει να κινηθεί παράλληλα, μπορεί να κινηθεί παράλληλα, να κάνει τη δική του διαδρομή.

·    Γ. Μακρυγιάννης: Με το χέρι στην καρδιά κ. Πρόεδρε …

·    Ευ. Βενιζέλος: Με το χέρι στην καρδιά σας το λέω, αλλά οι άλλοι να βάζουν το χέρι στο στόμα. Είμαι σαφής;

·    Γ. Μακρυγιάννης: Είσαστε πάρα πολύ σαφής.

·    Ευ. Βενιζέλος: Σαφέστατος. Να σταματήσει η πλάκα. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είναι στρατευμένοι στη μάχη για την παράταξη και την χώρα. Δεν είναι αναλυτές.

·    Γ. Μακρυγιάννης: Επειδή είχατε μιλήσει για πολιτική ανηθικότητα κάποια στιγμή. Πιστεύετε ότι αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν και τώρα;

·    Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει κάτι χειρότερο από την πολιτική ανηθικότητα, υπάρχει το απύθμενο πολιτικό θράσος, το οποίο είναι χειρότερο και από την ανηθικότητα.

·    Γ. Αντύπας:  Κύριε Πρόεδρε, το 2004 ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει ότι παρέλαβε από τον Κώστα Σημίτη το σταυρό του Μαρτυρίου, με λίγη καθυστέρηση βέβαια, γιατί στην αρχή είχαμε γιορτές και πανηγύρια για το δαχτυλίδι…

·    Ευ. Βενιζέλος: Κοιτάξτε, αν το 2004 ήταν ο σταυρός του μαρτυρίου, εμείς τι είμαστε, το ολοκαύτωμα εδώ, έτσι; Μου λέτε τώρα για το 2004. Αφήστε τις αναλογίες, δεν βολεύουν οι αναλογίες οι ιστορικές. Αφήστε τους κρατούμενους από το Άουσβιτς να βγουν να πάνε ξανά στα σπίτια τους.

·    Γ. Αντύπας: Είναι πραγματικά συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο περιγράφετε την κληρονομιά.

·    Ευ. Βενιζέλος: Μα με συγχωρείτε, εδώ πρέπει να δούμε την αλήθεια. Δεν θα γίνεται αυτό που γινόταν στο παρελθόν. Η αλήθεια, η ειλικρίνεια, η απλότητα, η καθαρότητα θα επικρατήσει και στις σχέσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης. Και θα υπάρχει πολιτικός λόγος επί της ουσίας. Όχι πολιτικός λόγος παραπολιτικής. Όχι, στον παραπολιτικό λόγο, στα κόλπα, στις διαρροές και στις αστειότητες. Πέρασαν αυτά, είναι για μικρά παιδιά. Έχουμε τεράστια εθνικά προβλήματα, τεράστια κοινωνικά προβλήματα. Θα κινούμεθα όλοι στο ύψος των περιστάσεων.


Γ. Αντύπας: Πρόβλημα εθνικού διχασμού υπάρχει κ. Πρόεδρε;

·    Ευ. Βενιζέλος: Υπάρχει, είναι προφανές. Εδώ αναπτύχθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες ένα φαινόμενο διάχυτης βίας στην κοινωνία, έντασης.

·    Γ. Αντύπας: Κινδυνεύει η Ελλάδα;

·    Ευ. Βενιζέλος: Κινδυνεύει η Ελλάδα από τον εαυτό της.

·    Γ. Αντύπας: Από τη Χρυσή Αυγή;

·    Ευ. Βενιζέλος: Ποια Χρυσή Αυγή; Αλλά και το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής δεν είναι ένα παρακμιακό φαινόμενο; Τι είναι; Αλλά τη βία την πολιτική, την ένταση, το προπηλακισμό, τις αντισυγκεντρώσεις, δεν τα έφερε στην πολιτική ζωή ο κ. Μιχαλολιάκος ούτε ο κ. Κασιδιάρης. Τον έχουν φέρει από τ’ αριστερά. Μια συγκεκριμένη ριζοσπαστική λαϊκιστική αντίληψη.

Αυτοκτονίες…

Γ. Αντύπας: Να κλείσουμε μ’ ένα τελευταίο ερώτημα για τις αυτοκτονίες, επειδή συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία;

Ευ. Βενιζέλος: Και την ελληνική και την ιταλική και την πορτογαλική. Πρέπει να σας πω ότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο είναι σύμφυτο, όχι μόνο με την οικονομική κρίση αλλά και με το κλίμα βαθιάς απογοήτευσης που υπάρχει. Αλλά εδώ πρέπει να μη παίζουμε με τον πόνο των ανθρώπων. Να σεβόμαστε την υπαρξιακή κρίση η οποία πρέπει να μας κάνει αντιμέτωπους με το μακρύ ιστορικό χρόνο.

Διότι αν γίνεται αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης το απονενοημένο υπαρξιακό διάβημα οποιουδήποτε ανθρώπου, τότε είμαστε πια τελείως ξεφτιλισμένοι ως χώρα. Δηλαδή, τότε δεν έχουμε ίχνος πολιτικής αντίστασης. Είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε στην κρεατομηχανή μικρών κομματικών σκοπιμοτήτων τα πάντα, την ανθρώπινη ζωή.


Πηγή: Πρώτο Θέμα Web TV
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: