Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Αέρα νίκης θέλει να δημιουργήσει ο κ. Σαμαράς

Σήμερα η διακαναλική συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΝΔ



 


Στον φόβο της εξόδου από το ευρώ και στα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για νίκη στις εκλογές η ΝΔ.
Οι δύο αυτοί παράγοντες που προβάλλονται από το μιντιακό σύστημα φαίνεται ότι ήδη αποδίδουν και η ΝΔ, όπως δείχνουν οι μυστικές μετρήσεις, διαθέτει προβάδισμα από τον αντίπαλό της.

Περισσότερο υπέρ της ΝΔ δουλεύει η αβεβαιότητα που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αλληλοαναιρούμενες θέσεις του και η έλλειψη σχεδίου από την πλευρά του για την επόμενη ημέρα. Εναντίον του κόμματος της Κουμουνδούρου λειτουργούν οι έκτος πραγματικότητος θέσεις όπως ότι θα αφοπλίσει την Αστυνομια σε μία εποχή που και ο τελευταίος ληστής διαθέτει καλάσνικοφ και ότι θα νομιμοποιήσει και θα δώσει επίδομα ανεργίας στους μετανάστες σε μία συγκυρία που η χώρα δεν μπορεί να συντηρήσει τον δικό της πληθυσμό.

Χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε ξανά τις θέσεις του για την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης σε μία προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη από τα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ και από το κοντράστ των θέσεων των δύο κομμάτων.

Πάντως ο κ. Σαμαράς περισσότερο έδειξε να ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων με μέτρα καταστολής του πλήθους κάτι που προέταξε στα 12 βήματα που παρουσίασε. Αναφέρθηκε δε και στο μαύρο μπλοκ των αναρχικών που έχει εξαφανιστεί από χρόνια μαζί με το κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης.

 Έτσι τα πρώτα “βήματα” είναι για τις διαδηλώσεις με χρήση καμερών και υδροφόρων οχημάτων όπως και για αλλαγή της νομοθεσίας με σκοπό την διευκολυνση της καταδίκης των συλληφθέντων σε επεισόδια. Τα επόμενα βήματα είναι για την εγκληματικότητα -εξοπλισμός, συντονισμός πεζές περιπολίες στις γειτονιές- και τα τελευταία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης με καλύτερη φύλαξη των συνόρων, ταχείες απελάσεις, κέντρα μεταναστών και πάταξη του παραεμπορίου από το οποίο βιοπορίζονται μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών.

Παρά την πρόθεσή του να δείξει αποφασιστικότητα ο κ. Σαμαράς και πάλι εξαρτά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από την βοήθεια της Ευρωπαικής Ένωσης που δεν δείχνει όμως καμία διάθεση να μοιραστεί το πρόβλημα και μονίμως κατηγορεί αδίκως την χώρα μας.

Σε κάθε του εμφάνιση καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά ενώ το επικοινωνιακό του επιτελείο έχει επιδοθεί σε έναν σκληρό πόλεμο εναντίον του αντιπάλου αναδεικνύοντας τα αδύνατα σημεία του με τρόπο ενίοτε αμφιλεγόμενο. Αυτή η τακτική της απόλυτης πόλωσης που δημιουργεί προβλήματα στο ενδεχόμενο συνεργασίας της επόμενης ημέρας έχει αρχίσει και προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Στελέχη όπως ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κ. Σταύρος Δήμας, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης μιλάνε περισσότερο για την ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση και να βρεθούν κοινά σημεία. Δεν είναι τυχαίο ότι την αντιαριστερή τακτική υπηρετούν στα Μέσα Ενημέρωσης στελέχη όπως ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο κ. Μάκης Βορίδης και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης.

Την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη Τύπου κάτι που δεν είχε κάνει πριν από τις εκλογές της 6ης Μαίου. Παράλληλα σε μία προσπάθεια να εμψυχώσει τους οπαδούς της ΝΔ και να δημιουργήσει αέρα νίκης πριν από την κάλπη την Πέμπτη θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή στην Αθήνα στο Σύνταγμα ή στο Πεδίο του Άρεως.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: