Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτικές ευθύνες βλέπει ο Βενιζέλος πίσω απο τις ΜΚΟ

Πολιτικές ευθύνες βλέπει ο Βενιζέλος πίσω απο τις ΜΚΟ
Πολιτικές ευθύνες αναγνωρίζει στο σκάνδαλο των χρυσών επιχορηγήσεων σε ΜΚΟ ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνομιλία που είχε στο Βελιγράδι με δημοσιογράφους λίγο προτού αναχωρήσει για την Ποντγκόριτσα,
Ο κ. Βενιζέλος, σχολίασε την υπόθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης με αντικείμενο την αποναρκοθέτηση περιοχών, που ζημίωσε το Δημόσιο κατά 9 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενη παράνομα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών από το 2000 έως το 2004, για την οποία κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να είναι σήμερα στην ενεργό υπηρεσία και, μάλιστα, σε θέσεις- κλειδιά, καθώς και πρόσωπα που κινούνται στο περιβάλλον της κυβέρνησης την ίδια εποχή.
«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος από σήμερα έως και την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιεί επίσκεψη στις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.
Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Κωνσταντίνος Τσακαλίδης
http://egiakoumis.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: