Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ Ολική επαναφορά των καμερών, ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. με προσωπικό και μέσα



Icon

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Το ΚΥΣΕΑ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας συγκαλεί ο πρωθυπουργός (1/4/2009)

Την ενίσχυση της Αστυνομίας με προσωπικό και μέσα αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, με νομοθετική ρύθμιση. Για την αντιμετώπιση του σύγχρονου εγκλήματος είναι αναγκαία η χρήση καμερών, ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Δηκτική η αντιπολίτευση στα σχόλια της

«Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε την αυξημένη ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας σε προσωπικό και σε μέσα. Θα εντατικοποιηθεί η παρουσία της Αστυνομίας, παντού, προκειμένου να επιτελέσει κατά τον καλύτερο τρόπο το ρόλο της. Ένας ρόλος που αλλάζει συνεχώς, όσο αλλάζει μορφή το έγκλημα και όσο αλλάζουν και οι δράσεις των εγκληματιών. Για την αντιμετώπιση του σύγχρονου εγκλήματος είναι αναγκαία η χρήση καμερών βάσει της ευρωπαϊκής εμπειρίας όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε ότι στόχος είναι «να βελτιώσουμε την απόδοση, την αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. που έχει ρόλο σε μια κοινωνία που αλλάζει συνεχώς» και διέψευσε ότι τα μέτρα οδηγούν σε στρατιωτικοποίηση της Αστυνομίας.

O πρωθυπουργός συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ -με τη συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Ν.Δένδια- και όχι την Κυβερνητική Επιτροπή, επιδιώκοντας να δώσει δραματικούς τόνους στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη δημόσια ασφάλεια, έπειτα και από τις τελευταίες μετρήσεις που παρέλαβε το Μαξίμου και εμφανίζουν τους πολίτες να απαιτούν δυναμικότερη στάση της Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται, μεταξύ άλλων, σε ενεργοποίηση των καμερών που έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικές λεωφόρους, με νομοθετική ρύθμιση, έπειτα από συνεννόηση και με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος C4Ι.

Παράλληλα εξετάζεται νομοθετική ρύθμιση για τη διευκόλυνση των εισαγγελικών αρχών στη διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, «πληθωρική» παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους και στις αθηναϊκές συνοικίες, με αύξηση των πεζών περιπολιών, αλλά και των περιπολιών με μοτοσικλέτες, καθώς και αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: