Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πιτέλα: «Δεν πρέπει να διαιρέσουμε την Ευρώπη αλλά να την ενώσουμε»


ImageHandler2
«Δεν πρέπει να διαιρέσουμε την Ευρώπη αλλά να την ενώσουμε» επισήμανε κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών της Ευρωβουλής, Τζιάνι Πιτέλα.
«Αυτή η κρίση δεν είναι παιχνίδι, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης το οποίο περιλαμβάνει και την Ελλάδα» είπε ο Πιτέλα, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα δεν υπάρχει.
Εκφράζοντας την αντίθεσή του με τους καιροσκόπους που παίζουν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη, ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι η ΕΕ πρέπει να αποφύγει τον διχασμό στην Ολομέλεια και στα θεσμικά όργανα.
«Κύριε Τσίπρα, δεν ανήκετε στην ομάδα μου. Ωστόσο αισθάνομαι Ευρωπαίος και ως Ευρωπαίος σας λέω ότι για το καλό της Ευρώπης δεν πρόκειται να δεχτούμε ποτέ ένα Grexit».
Υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Πιτέλα επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί ένα δάνειο-γέφυρα στην χρεωμένη χώρα προκειμένου να υπάρξει χρόνος για να βρεθεί μία μονιμότερη λύση.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: