Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Λιου: Γεωπολιτικό λάθος η κατάρρευση της Ελλάδας...


Λιου: Γεωπολιτικό λάθος η κατάρρευση της ΕλλάδαςΗ κυβέρνηση Ομπάμα προειδοποιεί την Ευρώπη ότι αν επιτρέψει μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα ήταν...
γεωπολιτικό λάθος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, όπως μεταδίδει το Reuters. 

 "Νομίζω ότι είναι άγνωστος ο κίνδυνος για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία ... Νομίζω ότι είναι γεωπολιτικά λάθος." είπε μιλώντας στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους.

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο τόνισε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, σημειώνοντας ότι το ΔΝΤ έχει δίκιο που επικεντρώνεται στο χρέος. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Λιου έκανε λόγο για "βαθιά" απροθυμία μεταξύ ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών να αντιμετωπίσουν το θέμα.  

Ο Λιου δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία, αλλά είπε ότι θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πολιτικά.   Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marketwatch, ο Λιου τόνισε ότι η κρίση στην Ελλάδα και η μείωση της χρηματιστηριακής αγοράς της Κίνας θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά, αλλά δεν αποτελούν άμεση απειλή για την οικονομία των ΗΠΑ...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: