Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πέντε μέρες διορία...


Η Ελλάδα έχει 5 μέρες να ενορχηστρώσει τη σωτηρία της χωρίς εξωτερική βοήθεια, αποδεικνύοντας ότι σέβεται τους κανόνες της ευρωζώνης, αιτούμενη...
3ο πρόγραμμα διάσωσης από τον ESM σήμερα και παρουσιάζοντας στις Βρυξέλλες λεπτομερές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ως τις 8:30 το πρωί της Παρασκευής.

Αυτό είναι ο ορισμός του τελεσιγράφου και αφορά την παραμονή και διάσωση της Ελλάδας στην ευρωζώνη ή τον οριστικό και αμετάκλητο τερματισμό των συζητήσεων μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Ε.Ε. 

Στο καλό σενάριο οι θεσμοί θα εξετάσουν το ελληνικό αίτημα και το πρόγραμμα μέτρων, δίνοντας μια θετική εισήγηση στο Eurogroup, τη σύνοδο των 19 της ευρωζώνης και των 28 της ΕΕ, ενώ στο κακό σενάριο, μια αρνητική εισήγηση θα μετατρέψει τις δύο συνόδους κορυφής της Κυριακής σε συνόδους διαχείρισης της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.

Η συζήτηση στην χθεσινή σύνοδο της ευρωζώνης ήταν ιδιαίτερα έντονη. Το γεγονός ότι ο νέος υπουργός οικονομικών δεν έφερε προτάσεις δεν βοήθησε ιδιαίτερα το κλίμα, με τη διαφορά ότι το χάος στην κλίμακα ευγένειας και παρουσίας σε σχέση με τον προκάτοχό του άμβλυνε τις εντυπώσεις. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: