Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ξεκινάει η αποκομιδή των σκουπιδιών

Έληξε η απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ


http://img.protothema.gr/432B38402A2A6135C5D9B3B8F49DE615.jpg

Έληξε η απεργία που είχε κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και από το βράδυ της Παρασκευής θα ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Μετά από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφασίστηκε να λήξει η κινητοποίηση αφού υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, να προβεί στην άρση της επιστράτευσης και να σταματήσει η αποκομιδή από ιδιώτες. Από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αρχίσει ξανά ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Θέμης Μπαλασόπουλος, πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων και κάλεσε τους συναδέλφους του άμεσα να ξεκινήσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια, τόσο στο δήμο Αθηναίων, όσο και στους υπόλοιπους δήμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης μετά την απόφαση των συνδικαλιστών των δημοτικών υπαλλήλων δήλωσε:

«Συνεδρίασε πριν από λίγη ώρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΕ –ΟΤΑ και αποφάσισαν ότι δεν θα συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις και από σήμερα το βράδυ όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους αλλά και το προσωπικό της καθαριότητας, θα αρχίσει την αποκομιδή των απορριμμάτων κυρίως στις δυο μεγάλες πόλεις, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μου γνωστοποίησαν πριν από λίγο την απόφασή τους. Κατόπιν αυτών τους διαβεβαίωσα ότι η επιστράτευση, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί και ότι μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει εισήγησή μου για άρση του καθεστώτος της επιστράτευσης. Ασφαλώς από τη στιγμή που αποκαθίσταται πλήρως η εργασιακή ομαλότητα, θα αποδεσμευτούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από τον χώρο του ΧΥΤΑ της Φυλής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: