Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Νέα συνεδρίαση του Eurogroup μετά τις επαφές με τις τράπεζες για το ύψος του κουρέματος

«Κλειδώνει» το ποσοστό

Από τη συνεδρίαση της Παρασκευής
Από τη συνεδρίαση της Παρασκευής (Φωτογραφία: Associated Press )


Αθήνα
Νέα συνεδρίαση αναμένεται να έχει εντός της ημέρας η ομάδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Σε αυτή τη συνεδρίαση, που θεωρείται συνέχεια της χθεσινοβραδινής, κατά την οποία δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, το Eurogroup θα συζητήσει εκ νέου για το ύψος του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνέρχονται εκ νέου μετά τις διαπραγματεύσεις που έχουν αναλάβει αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ευρωπαϊκές τράπεζες σχετικά με ποσοστό κουρέματος που θα μπορούσαν να δεχτούν εθελοντικά.

Οι όποιες αποφάσεις σχετικά με την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να έχουν ληφθεί έως την Τετάρτη, ημέρα πραγματοποίησης της δεύτερης Συνόδου Κορυφής, μετά από αυτή της Κυριακής.

Το πρωί του Σαββάτου συνεδρίασε το Ecofin. Οι υπουργοί Οικονομικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ συζήτησαν για την ανακεφαλαίοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από το ελληνικό κούρεμα και όποιες άλλες συνέπειες από την οικονομική κρίση.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: