Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Από τον Μάκη στη Λούκα!...



Ο πατέρας διέγραψε το σύζυγο και ο γιος τη σύζυγο, αποδεικνύοντας γι' άλλη μια φορά ότι στην πολιτική τίποτα δεν αποκλείεται. Η Ιστορία κάνει κύκλους. Το 1985, μετά τις δεύτερες νικηφόρες εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο... Ανδρέας Παπανδρέου διώχνει τον έως τότε πανίσχυρο υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γεράσιμο (Μάκη) Αρσένη, τον οποίο είχε παντρέψει, λίγους μήνες πριν, με τη Λούκα Κατσέλη.

Εκείνος ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική στην οικονομία. Υστερα από ένα χρόνο, ο Ανδρέας τον διαγράφει. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Αρσένης επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ, στην ταραχώδη περίοδο του 1989.

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά η τύχη το έφερε έτσι ώστε η Λούκα Κατσέλη να κάνει δύσκολη τη ζωή του γιου τού Ανδρέα, με τον οποίο μάλιστα έχουν φιλικές και οικογενειακές σχέσεις πολλές δεκαετίες. Είναι η μοναδική βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που καταψηφίζει ένα άρθρο του πολυνομοσχεδίου, παρά την προσωπική μεσολάβηση του πρωθυπουργού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου υποχρεώθηκε να τη διαγράψει. Και να ήθελε, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, καθώς είχαν προηγηθεί διαγραφές άλλων βουλευτών για τη στάση τους στο Μνημόνιο.

Δεν γνωρίζουμε αν τα γεγονότα θα το φέρουν έτσι ώστε η Κατσέλη να επανέλθει γρήγορα, όπως ο Αρσένης το 1989. Ομως, αν συμβεί όπως τότε, μάλλον τα πράγματα δεν θα είναι καλά για τον Γιώργο...
Γ.ΚΑΡ. (Πολιτικά Παρασκήνια, Ελευθεροτυπία)


Δεν υπάρχουν σχόλια: