Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Η «ανίερη» συμμαχία των συμφερόντων...




...στο πλευρό του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
 Οι δεσμοί του Φαήλου με Χρυσή Αυγή και Μελισσανίδη στις υπηρεσίες του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά...

parapolitika.gr
Λίγες ημέρες πριν την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών ο μυστικοσύμβουλος και στενός φίλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης, ενεπλάκη στη μάχη του Πειραιά. Με παρέμβασή του στη...
εφημερίδα Δημοκρατία, πήρε ανοιχτά το πλευρό της σκληρής κομματικής υποψηφιότητας του Βασίλη Μιχαλολιάκου, με άρθρο υπό τον εύγλωττο τίτλο «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, Δεληκάρης, Μιχαλολιάκος».

Προφανώς η επιλογή του τίτλου δεν ήταν τυχαία. Δεν ήταν όμως τυχαία και η παράλειψη του κ. Κρανιδιώτη στον… αυτοπροσδιορισμό του. Ο κατά τα άλλα ευφυής Φαήλος απέφυγε εσκεμμένα να προσθέσει στο πόνημα του και όλα όσα κατά καιρούς έχει δημόσια καταθέσει, για τα πιστεύω του αλλά και τις παρέες του στον Πειραιά. Ο ορθός τίτλος λοιπόν θα έπρεπε να είναι: «Εγώ είμαι Ολυμπιακός, Δεληκάρης, Μιχαλολιάκος, Μελισσανίδης και κλείνω και… το μάτι στη Χρυσή Αυγή». Και εξηγούμαστε.

Ο κ. Κρανιδιώτης, δεν έχει κρύψει τις φιλικές αλλά και πελατειακές σχέσεις που έχει με τον μικρομέτοχο του ΟΠΑΠ και αφανή Πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι άλλωστε ο εντολοδόχος δικηγόρος του επιχειρηματία στις υποθέσεις εναντίον όλων των ΜΜΕ που έχουν αποκαλύψει τις δικαστικές διαμάχες του κ. Μελισσανίδη με το ελληνικό Δημόσιο για φορολογικές και άλλες υποθέσεις λαθρεμπορίας. Και βεβαίως είναι δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον κ. Μελισσανίδη και ταυτόχρονα τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Μιχαλολιάκο. Άλλωστε τα συμφέροντα του κ. Μελισσανίδη, στο λιμάνι του Πειραιά ταυτίζονται με τα συμφέροντα του κ. Μιχαλολιάκου. Και ο Φαήλος σπεύδει να το ξεκαθαρίσει.

Ο κ. Κρανιδιώτης, βέβαια, εκτός από φίλος και δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη είναι γνωστός στο πανελλήνιο και για τις θέσεις του για τη Χρυσή Αυγή. Κυρίως δε για την στρατηγική της σύγκλισης που ακολούθησε στο παρασκήνιο με την ηγεσία της, αλλά και την υπεράσπιση της πατριωτικής της κουλτούρας, με δεκάδες σχετικά άρθρα στη φιλόξενη γωνιά της εφημερίδας που τον φιλοξενεί.

Είναι και σήμερα άλλωστε προφανές ότι παρά το γεγονός ότι αποπέμφθηκε κακήν κακώς μαζί με τον έτερο… συμπαθούντα κ. Μπαλτάκο από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, ο Φαήλος δεν έχει αλλάξει την άποψή του για το κόμμα του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Είναι, λοιπόν, απόλυτα λογικό για τον Φαήλο να υποστηρίξει στον Πειραιά τον πρώτο εξάδερφο του χρυσαυγίτη «αρχηγού» της Χρυσής Αυγής, τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο. Για να είμαστε πιο σαφείς, είναι μονόδρομος.

Το εντυθπωσιακό βέβαια είναι ότι σε αυτή την «ανίερη» συμμαχία, τη λυκοφιλία των συμφερόντων που συμπαρατάσσονται στο πλευρό του κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου μπήκε από την πρώτη στιγμή και ένας άλλος… όψιμος παράγοντας του Φαλήρου. Ο λόγος για τον βαθειά μνημονιακό κ. Γιάννη Αλαφούζο, πρόεδρο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ο οποίος εκτός από τους κοινούς ποδοσφαιρικούς δεσμούς με τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, έχει και άλλα κοινά συμφέροντα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος – ο οποίος έχει χάσει την ψυχραιμία του- έχει μετατραπεί σε μόνιμο guest star των τηλεπαραθύρων του Φαληρικού σταθμού, εκεί που άλλωστε βρίσκουν θερμή υποδοχή ανά…. τετράδες ή πεντάδες και οι Χρυσαυγίτες βουλευτές.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι το τρίγωνο των συμφερόντων έχει πάρει θέση στον Πειραιά. Τόσο ο κ. Μελισσανίδης, όσο και ο κ. Αλαφούζος, ματαιοπονούν κρυπτόμενοι πίσω από τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος πασχίζει να υπηρετήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία «Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων». Το πρώτο μήνυμα του έστειλε ο λαός του Πειραιά. Και την ερχόμενη Κυριακή θα πέσει η αυλαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: