Τρίτη 20 Μαΐου 2014

«Προσβλητικό για τις γυναίκες» Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την «Πρώτη φορά» του Σταύρου Θεοδωράκη


Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ για την «Πρώτη φορά» του Σταύρου Θεοδωράκη
Ο Σταύρος Θεοδωράκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το προεκλογικό σποτ του Ποταμιού με τον τίτλο «Η Πρώτη Φορά».  ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ κάνουν λόγο για ένα βίντεο χυδαίο και προσβλητικό για τις γυναίκες, ενώ δημοσιεύματα φέρουν ακόμη και υποψήφιους του Ποταμιού να διαφωνούν με το βίντεο, χαρακτηρίζοντάς το σεξιστικό.

Στο βίντεο μια νεαρή γυναίκα κάνει πολλές αναφορές στην «πρώτη φορά» που, όπως αποκαλύπτεται στο τέλος, δεν αφορούν στο ερωτικό πάθος, αλλά στην πρώτη φορά που ψήφισε το Ποτάμι.

Σε σχόλιό του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημείωσε ότι «τα βίντεο του Ποταμιού, με τίτλο "Για πρώτη φορά", είναι χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες» και καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να τα αποσύρει αμέσως.

Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ. Τα διαφημιστικά σποτ με αντικείμενο τις γυναίκες είναι μια ακραία εκδοχή σεξισμού σημειώνει και τονίζει ότι «στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».



Δημοσιεύματα φέρουν και τους υποψήφιους με το Ποτάμι, Π. Βαλλιάνο και Β. Κιντή να διαφωνούν με την ανάρτηση και να χαρακτηρίζουν σεξιστικά τα βίντεο.

Κύκλοι προσκείμενοι στο Ποτάμι ανέφεραν ότι τα συγκεκριμένα βίντεο δημιουργήθηκαν από την ομάδα των social media του κόμματος, ότι θα υπάρξουν και νέα βίντεο καθώς, και ότι κάποιος θα πρέπει να τα δει συνολικά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: