Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σε απολογία καλείται αύριο ο Μπούκουρας...


Εντός της εβδομάδας και ο Αλεξόπουλος...

Οι δυο ανεξάρτητοι, πλέον , βουλευτές Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος καλούνται σε απολογία στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η δικαιοσύνη για την...
υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για την βασική κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης , Στάθης Μπούκουρας καλείται αύριο από τις Εφέτες ειδικές Ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου να λογοδοτήσει για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων. Αν και η μεταγωγή του από τις φυλακές Ναυπλίου έχει προγραμματιστεί για νωρίς το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος θα ζητήσει και θα λάβει προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος έχει ανεξαρτοποιηθεί μετά τη διαγραφή του από τη ΧΑ, αρνείται κάθε παράνομη πράξη και υποστηρίζει ότι κατείχε νομίμως το επίμαχο όπλο.

Όπως ο ίδιος είπε πρόσφατα στην Βουλή , κατά την διάρκεια συζήτησης για την άρση της ασυλίας του :«Αποδεικνύεται ότι ο λόγος για το αίτημα άρσης της ασυλίας μου είναι ότι κατά την νομότυπη έρευνα που έγινε στο σπίτι μου βρήκαν μια κυνηγητική καραμπίνα για την οποία έχω νόμιμη άδεια. Αντί να δέχεται τρία φυσίγγια η δική μου χωρούσε πέντε φυσίγγια, είχα αφαιρέσει τον μειωτήρα φυσιγγίων, αλλά αυτό δεν αποτελεί πολεμικό υλικό».

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εφετείου και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος ο οποίος καλείται σε απολογία κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής ο οποίος αρνείται την κατηγορία, αποχώρησε από την κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής καταγγέλλοντας ότι οι πρακτικές που εφάρμοζε το κόμμα αμαυρώνουν τις αξίες του πατριωτισμού. Μιλώντας στη Βουλή ο Χρ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι μετά την δολοφονία Φύσσα είχε ξεκινήσει για εκείνον η αντίστροφη μέτρηση για την ανεξαρτητοποίηση του...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: