Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση στην απογευματινή διαδήλωση κατά του νέου Μνημονίου στο Σύνταγμα

Στις 60 οι προσαγωγές


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής στη δεύτερη διαδήλωση της ημέρας κατά του νέου Μνημονίου, που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα, μετά την ολοκλήρωση του πανεργατικού συλλαλητήριου από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Η νέα διαδήλωση διοργανώθηκε από το δίκτυο συνδικαλιστών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Αγανακτισμένους.

Η ένταση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 κι ενώ η συγκέντρωση βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκαν σε διαδηλωτή, στην οδό Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία και να προχωρήσει σε μία προσαγωγή.

Αντιδρώντας, οι νεαροί άρχισαν να πετούν μικροαντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Αργότερα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές από την πλατεία Συντάγματος, κάνοντας χρήση χημικών. Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών υποχώρησε προς την οδό Πανεπιστημίου, ενώ κάποιοι πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία επί της λεωφ. Αμαλίας.

Νωρίτερα, το απόγευμα, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε τουλάχιστον 60 προσαγωγές, προληπτικού χαρακτήρα, ενώ είχε θέσει σε ισχυρό κλοιό τα Εξάρχεια.

Κλειστοί παραμένουν οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα, όπως και ο σταθμός στο Μοναστηράκι για μετρό και για ηλεκτρικό.

Παράλληλα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Το συλλαλητήριο οργανώνει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και συμμετέχουν δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: