Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Γ. Σωτηρέλης: Ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας...





Το νομικό καθεστώς της Χρυσής Αυγής μετά και τις νέες προφυλακίσεις βουλευτών της για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, ανέλυσε ο  συνταγματολόγος Γιώργος Σωτηρέλης, ο οποίος, μιλώντας στον...
  BHMA FM, επεσήμανε και τα σενάρια για ενδεχόμενη αδυναμία του Ηλία Κασιδιάρη να είναι υποψήφιος στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Παναγιώτης Σωτηρέλης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υποστήριξε ότ «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί όλη η Χρυσή Αυγή, δηλαδή οπαδοί και βουλευτές, μέλη εγκληματικής οργάνωσης συλλήβδην». Και εξήγησε πως «με βάση αυτά που βλέπουμε, η Χρυσή Αυγή είναι δύο σε ένα, και πολιτικό κόμμα και εγκληματική οργάνωση. Επομένως, υπάρχει ένα ζήτημα που προφανώς δεν μπορεί να λυθεί με βάση το ισχύον Σύνταγμα, με απαγόρευση κόμματος ως εγκληματική οργάνωση».

Σε ερώτηση που αφορά στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος πιθανολογείται πως θα είναι ο υποψήφιος της οργάνωσης για τη δημαρχία της Αθήνας, ο καθηγητής Σωτηρέλης τόνισε: «Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι αν υπάρξει παραπεμπτικό βούλευμα, δεν θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές. Διότι μετά, εκ των υστέρων, εάν εκλεγεί, θα εκπέσει του αξιώματός του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: