Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποσό - μαμούθ για εγγύηση Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την κράτηση του Δ.Κοντομηνά


Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για την κράτηση του Δ.Κοντομηνά
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική   (Φωτογραφία:  ICON )

Αθήνα
Διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα προέκυψε ως προς την προσωρινή κράτηση ή μη του επιχειρηματία, που νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική, Δημήτρη Κοντομηνά, κατηγορούμενου στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου ζήτησε να κρατηθεί ο επιχειρηματίας.

Ο ανακριτής της υπόθεσης, Γιώργος Ανδρεάδης, από την πλευρά του, έχει την άποψη ότι στον κ. Κοντομηνά πρέπει να επιβληθούν χρηματική εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ -ποσό που δεν έχει επιβληθεί στο παρελθόν σε ανάλογη υπόθεση- και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.

Τη διαφωνία οφείλει να κρίνει εντός 24ωρου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Απολογία τρίτου προσώπου
Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των δανείων του ΤΤ το πρώην στέλεχος της τράπεζας Χαράλαμπος Γιαγκούδης.
Ο 45χρονος πρώην υπάλληλος κατηγορείται για απιστία κατ' εξακολούθηση που αφορά 4 περιπτώσεις δανείων. Συγκεκριμένα ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης επενδύσεων, κατά το κατηγορητήριο, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον κ. Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Στον κ. Γιαγκούδη επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και υποχρέωση εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, Πάνο Μπιτσαξή, αρνείται την κατηγορία και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.
Σημειώνει, ακόμη, ότι τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ο ίδιος ήταν ενήμερα ως το 2012. Τέλος, σε ό,τι αφορά το δάνειο προς εταιρεία του Λ. Λαυρεντιάδη, φέρεται να υποστηρίζει ότι τρεις μήνες μετά τη χορήγησή του, η ΤτΕ ενέκρινε την αγορά της Proton Bank από τον επιχειρηματία, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο επιχειρηματίας εμφάνιζε καλή οικονομική εικόνα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: