Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Στο σκαμνί ταμίας της ΕΥΑΘ για υπεξαίρεση



Στην τσέπη του αντί για το ταμείο, έβαζε υπάλληλος της ΕΥΑΘ τα χρήματα που προέρχονταν από πληρωμές λογαριασμών. Υπεξαίρεσε 325.000 ευρώ και δηλώνει διατεθειμένος να τα επιστρέψει
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ένας πρώην ταμίας της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης ΑΕ, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση περίπου 325.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν όταν σε μια πολίτη έφτασε λογαριασμός, ο οποίος ανέφερε καθυστερούμενες οφειλές προηγούμενου τετραμήνου ενώ στα χέρια της είχε τον τελευταίο λογαριασμό, που ήταν πληρωμένος στον ταμία.
Η έρευνα που ακολούθησε έβγαλε "λαβράκι", καθώς βγήκε στην επιφάνεια η κομπίνα που είχε στήσει ο εν λόγω υπάλληλος. Όπως αποκαλύφθηκε, από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2008 υπεξαίρεσε το ποσό των 325.681 ευρώ που κατέβαλαν περίπου 2.500 καταναλωτές για τους λογαριασμούς νερού και αποχέτευσης.
Στην κατάσταση υπεξαίρεσης εισπράξεων της ΕΥΑΘ, εκτός από τα ονόματα απλών πολιτών, περιλαμβάνονται και φορείς του δημοσίου και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, το Καυταντζόγλειο στάδιο, το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, νοσοκομεία, σχολεία, ορφανοτροφείο, ιδρύματα κ.α.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης και κατόπιν πρότασης του εισαγγελέα διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλου, ο ταμίας παραπέμφθηκε σε δίκη. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έχει αποδεχτεί την πράξη του και είναι διατεθειμένος να καταβάλει όλο το ποσό που υπεξαίρεσε ενώ ήδη έχει συνταξιοδοτηθεί.
Πληροφορίες από voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: