Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τζακ Λιου: Κλείστε τη συμφωνία...


...και τις λεπτομέρειες τις συζητάτε μετά...
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της Ομάδας των Επτά (G7) στη Δρέσδη και αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, τόνισε πως...
"όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να μετακινηθούν" από τις θέσεις τους για "να αποφευχθεί μια κρίση".


Όπως είπε οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν το συντομότερο δυνατόν σε μια ευρεία συμφωνία για την επίλυση της κρίσης του χρέους και μπορούν αργότερα να επεξεργασθούν μερικές λεπτομέρειες.

"Από τη στιγμή που θα καταλήξεις σε μια γενική συμφωνία, εξακολουθείς να έχεις μπροστά σου πολλή δουλειά. Έτσι θα ήταν προς το συμφέρον όλων των μερών να καταλήξουν σε μια συνεννόηση σε γενικό επίπέδο και να αφήσουν κάποιο χρόνο για να επεξεργασθούν ορισμένες λεπτομέρειες πριν από την οποιαδήποτε νέα προθεσμία", σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: "Πιστεύω πως το να περιμένεις μέχρι την ημέρα ή την προηγουμένη μιας οποιασδήποτε προθεσμίας είναι ένας τρόπος για να φλερτάρεις με το ατύχημα".

Ο Τζακ Λιου υπογράμμισε πως η ταχεία επίτευξη μιας συμφωνίας θα μείωνε τις πιθανότητες ενός "ατυχήματος" και επισήμανε πως επιθυμία των ΗΠΑ είναι να δουν ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα στην παρατεταμένη κρίση. "Πρέπει να υπάρξει ευελιξία εκ μέρους των θεσμών", όμως ταυτόχρονα "πολύ δύσκολες αποφάσεις" πρέπει να ληφθούν από την Αθήνα, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, είπε και απηύθυνε κάλεσμα να "επιλυθεί" το πρόβλημα "προς το συμφέρον όλων και της παγκόσμιας οικονομίας". "Οι επιπτώσεις ενός Grexit είναι άγνωστες", πρόσθεσε.

Σχετικά με το χρονικό ορόσημο της 5ης Ιουνίου, ο Τζακ Λιου σημείωσε πως είναι πιθανόν αυτή να μην είναι η καταληκτική ημερομηνία...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: