Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Αιγύπτιος επιχειρηματίας της νύχτας μίλησε για όλους και για όλα...



Μυστικοί της ΕΥΠ εξάρθρωσαν τη σπείρα...
Κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών που διεξάγονταν υπό απόλυτη μυστικότητα σε διάφορες περιοχές της χώρας για την εξιχνίαση της απαγωγής του εφοπλιστή κ. Π. Παναγόπουλου , πολλές φορές τα επιτελικά και επιχειρησιακά στελέχη των διωκτικών υπηρεσιών είδαν τα όρια της αντοχής τους να δοκιμάζονται επικίνδυνα.
Μπορεί η παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών της ομάδας των απαγωγέων να τους τροφοδοτούσε συνεχώς με πολύτιμα στοιχεία για τα όσα σχεδίασαν και εκτέλεσαν στην πολύκροτη υπόθεση, τους γέμιζε όμως και με πρωτοφανή ζητήματα και πιεστικά διλήμματα «ζωής ή θανάτου»!
Η ειδική ομάδα της...

Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία είχε την ευθύνη του μαραθώνιου αγώνα των τηλεφωνικών καταγραφών, προϊόντος του χρόνου διαπίστωνε ότι η εγκληματική συμμορία Βλαστού- Σκαφτούρου εξέδιδε ληξιαρχικές πράξεις θανάτου με συχνότητα έναν νεκρό, πολλές φορές και δύο, ανά δεκαπέντε ημέρες. Σε διάστημα μόλις δύο μηνών οι ωτακουστές της ΕΥΠ άκουσαν τα «βλαστάρια» των ελληνικών φυλακών να ζητούν από τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους οποίους συνεργάζονταν να εκτελέσουν πέντε συμβόλαια θανάτου.

Οσο τα δολοφονικά σχέδια της εγκληματικής συμμορίας ήταν σε προπαρασκευαστικό στάδιο, το πολυδαίδαλο σχέδιο παρακολούθησής τους, που είχε θέσει σε εφαρμογή η ΕΥΠ από κοινού με την Ελληνική Αστυνομία, δεν κινδύνευε να τιναχθεί στον αέρα.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν δραματικά στις αρχές του περασμένου Μαΐου, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη δολοφονία του επιχειρηματία της νύχτας Αιγύπτιου Μοχάμεντ Χαλίφ ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλει ο Γιώργος Τρομπούκης στις φυλακές Τρικάλων, δηλαδή στον Βλαστό, το οποίο και έγινε ασμένως δεκτό. Η πορεία των ερευνών κρεμόταν από μία κλωστή, όταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Β. Τσιατούρας έσπευσε να ενημερώσει τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη για την απρόβλεπτη τροπή της υπόθεσης. «Πρέπει να επέμβουμε άμεσα προτού ο Αιγύπτιος χάσει τη ζωή του», φέρεται να είπε ο κ. Τσιατούρας στον πολιτικό προϊστάμενό του, υποδεικνύοντάς του ωστόσο την πιθανότητα να αποκαλυφθεί το μυστικό σχέδιο ερευνών της Αστυνομίας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο κ. Μαρκογιαννάκης έδωσε το πράσινο φως για την καλοπροαίρετη «απαγωγή» του Αιγύπτιου από την Αστυνομία, προτού αυτός βρεθεί στο στόχαστρο της αδίστακτης συμμορίας. Αυτό και έγινε. Ο Μοχάμεντ Χαλίφ συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε νυχτερινό κέντρο της Συγγρού και, αφού μίλησε για όλους και για όλα, στο τέλος επέλεξε την εθελούσια έξοδο από τη χώρα για να σώσει τη ζωή του.

Τα όσα είπε στις αστυνομικές αρχές ο Μοχάμεντ Χαλίφ ήλθαν να επιβεβαιώσουν τα αποκαλυπτικά στοιχεία που είχε συγκεντρώσει, έπειτα από έρευνες μηνών, ειδικό 30μελές επιχειρησιακό κλιμάκιο της ΕΥΠ, το οποίο είναι επιφορτισμένο με την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η ομάδα Βλαστού- Σκαφτούρου είχε αποκτήσει προσβάσεις στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., διαθέτοντας έμμισθους συνεργάτες σε κρίσιμες θέσεις της Γενικής Αστυνομίας Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ). Η πιθανότητα να διαρρεύσει στην εγκληματική συμμορία το σχέδιο παρακολούθησης των διωκτικών υπηρεσιών οδήγησε την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου να λάβει μια επώδυνη απόφαση, να θέσει εκτός των ερευνών συγκεκριμένους αστυνομικούς οι οποίοι εργάζονται σε νευραλγικές αστυνομικές υπηρεσίες.

Τα συγχαρητήρια του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. προς την ΕΥΠ, όπως λέγεται στο Μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, κάτι περισσότερο από ένδειξη συναδελφικής αλληλεγγύης και αβρότητας ήταν!
BHMA


nonews-news.

Δεν υπάρχουν σχόλια: