Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Γύρισαν την πλάτη στον Τσουκάτο!


ΟΙ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ» ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ
-Σε εκλογική ετοιμότητα το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με Τσαρτσάρα
-Δεν ξεκαθαρίζουν ακόμη τα πρόσωπα
-Εντολή Παπανδρέου στις οργανώσεις όλης της χώρας, για ανανέωση

Η παλιά… «φρουρά» του εκσυγχρονιστικού «μπλοκ» στην Ξάνθη, γύρισε κυριολεκτικά την πλάτη στον άλλοτε «στρατηγό» του Σημίτη, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη δράση (;) του έμπιστου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε σχέση με το σκάνδαλο της SIEMENS!

Η «Θ», προσπαθώντας να ανιχνεύσει τις απόψεις της «εκσυγχρονιστικής» περεστρόικα στην Ξάνθη (Φ. Καραλίδης, Λ. Ξανθόπουλος, Π. Σγουρίδης και Α. Δαουτάκης) εισέπραξε την απόλυτη σιωπή, δείγμα της αποστασιοποίησης όλων όσων συνεργάστηκαν με τον άλλοτε πανίσχυρο άντρα της Χαρ. Τρικούπη επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1996 – 2000.
Σε ανύποπτο χρόνο και μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της SIEMENS, οι προαναφερόμενοι και όχι μόνο κρατούντες τα ηνία του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, είχαν δηλώσει την ανησυχία τους, όπως επίσης είχαν διαχωρίσει τη θέση τους, αντίθετα με τον ίδιο τον κ. Τσουκάτο, που είχε χρησιμοποιήσει καταστάσεις με τα ονόματα όλων ανά την επικράτεια, ως επίδειξη δύναμης απέναντι στην απαξίωση που του επέβαλλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ…
Ο πανίσχυρος κάποτε Τσουκάτος, τριγύριζε στην Ξάνθη, ως ο μόνος «άρχων» του ΠΑΣΟΚ, παρ’ όλου που στο ΠΑΣΟΚ είχε μπει με επιθυμία του Σημίτη, όπως και πολλοί άλλοι, που σήμερα αποτελούν το «θλιβερό παρελθόν του Κινήματος..» όπως χαρακτηριστικά είπε σε δήλωσή του ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης Γρηγόρης Ακριβόπουλος.
Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μιλούσε με ελάχιστους στην Ξάνθη, έπαιρνε «κεφάλια» με τρόπο… δημοκρατικό και φυσικά διαχειριζόταν προσωπικά την επικοινωνιακή τακτική του ΠΑΣΟΚ κατά το δοκούν!
Τόσο ο Λευθέρης Ξανθόπουλος όσο και άλλοι άνθρωποι που τότε υπηρέτησαν το ΠΑΣΟΚ ομολογούν σήμερα ότι «ήταν ένα λάθος… η συνεργασία μαζί του…»

ΕΝΤΟΛΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρ’ όλα αυτά έχει δώσει σαφή εντολή και να μην υπάρχουν «γέφυρες» επικοινωνίας με Τσουκάτο, αλλά και να σταλεί η υπόθεση στη Βουλή για να μη βαρύνει το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, ζήτησε στοιχεία αν υπάρχουν για τον Τσουκάτο, προκειμένου να είναι έτοιμο το κόμμα κεντρικά να απαντάει σε κάθε βολή που δέχεται από πλευράς κυβέρνησης.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ
Είναι σαφές βέβαια, ότι το θέμα Τσουκάτου αλλά και όλη η συζήτηση για τα σκάνδαλα δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν συμψηφισμό μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ενόψει της βέβαιης εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται λίγο μετά το καλοκαίρι, μάλλον στα μέσα Σεπτεμβρίου και αφού υπάρξουν οι τελικές εξαγγελίες Καραμανλή στη ΔΕΘ.
Όπως σημειώνει στη «Θ» ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Τσαρτσάρας «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές οποτεδήποτε γίνουν… και τότε θα δείτε ένα ΠΑΣΟΚ να σαρώνει και να αυξάνει τον θρίαμβό του ακόμη περισσότερο από τις Ευρωεκλογές…»

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Τέλος, σε ότι αφορά τα ονόματα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τις Νομαρχιακές του κόμματος σε όλη τη χώρα προτάσεις για πρόσωπα νέα, άφθαρτα και με κοινωνική αποδοχή, που να μην «κουβαλούν βαρίδια διαχείρισης εξουσίας…»
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης πάντως δεν επιβεβαίωσε την είδηση που αντιθέτως δημοσιεύθηκε σε πλειάδα εφημερίδων της Αθήνας.

ΠΑΝ. ΠΕΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ

hrakinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: