Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ληστεία στο Δίστομο. Αφέθηκε ελεύθερος ο όμηρος. Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική

Στην περιοχή κατευθύνονται κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, καθώς φοβούνται συμμετοχή στη ληστεία υπόπτων για τρομοκρατία.
Τρομοκρατική ενέργεια διερευνούν οι αστυνομικές αρχές στη ληστεία σε τράπεζα που σημειώθηκε σταΆσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Οι ληστές απήγαγαν και κράτησαν όμηρο υπάλληλο της τράπεζας, τον οποίο άφησαν ελεύθερο, λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις ένοπλοι, μεταμφιεσμένοι μπήκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εθνική Τράπεζα του Διστόμου. Αφού ακινητοποίησαν τους πελάτες και τους υπαλλήλους άρπαξαν από το χρηματοκιβώτιο το ποσό των 300.000 ευρώ.
Φεύγοντας από την τράπεζα οι δράστες πήραν μαζί τους ως όμηρο, έναν άνδρα 35 ετών υπάλληλο της τράπεζας. Στην συνέχεια κινήθηκαν προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας όπου έκαψαν το αυτοκίνητό τους.
Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ληστές, οι οποίοι είχαν πάρει ως όμηρο τον ταμία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, αφού έκαψαν το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν μετά τη ληστεία, επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό σκάφος, κοντά στην Αντίκυρα με το οποίο πέρασαν στο κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου.
Εκεί άφησαν ελεύθερο τον όμηρο και διέφυγαν με άγνωστο μέσο. Από την αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και στον Κορινθιακό κόλπο από περιπολικά του Λιμενικού.
Στην περιοχή κατευθύνονται κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και τις αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα, καθώς φοβούνται συμμετοχή στη ληστεία υπόπτων για τρομοκρατία.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: