Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ποιοι είναι οι μέτοχοι της αεροπορικής εταιρείας που βρέθηκε να έχει προβλήματα στην ασφάλεια πτήσεων

http://troktiko.blogspot.com
Δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρίες είναι μέσα στις 10 αεροπορικές εταιρίες που περιέχει πρόσφατη λίστα του European Aviation Safety Agency, που σε αεροσκάφη τους εντοπίστηκαν ελλείψεις που πιθανόν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων! Το θέμα είναι τεράστιο και πρέπει να δούμε ποια είναι κατ'αρχάς η μια εταιρεία.
Η Hellas Jet ιδρύθηκε το 2002. Αρχικά το 75% των μετοχών της ήταν υπό την κατοχή της Cyprus Airways, το 26% υπό την κατοχή της Omega Bank και το 24% υπό την κατοχή της Alpha Bank. Η πρώτη της πτήση πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2003. Στα μέσα του 2004 το 100% της εταιρίας ανήκε στην Cyprus Airways. Επειδή η ...


συνέχιση της λειτουργίας της αποδείχθηκε ασύμφορη η εταιρεία προχώρησε το 2005 σε αναστολή των δραστηριοτήτων της στις προγραμματισμένε πτήσεις, και επικεντρώθηκε στην υπενοικλιαση αεροσκαφών σε τρίτους και σε εκτέλεση ναυλωμένων πτήσεων.[1] Η τελευταία προγραμματισμένη πτήση της έγινε στις 10 Μαΐου 2005. Μέχρι την τελευταία της πτήση η Hellas Jet πραγματοποίησε 3.855 πτήσεις και μετέφερε περίπου 250.000 επιβάτες. Τα γραφεία τις εταιρίας και οι υπάλληλοί της στεγάζονταν στην Αθήνα.

Η Hellas Jet δραστηριοποιείται πλέον στον τομέα ναυλωμένων πτήσεων προσφέροντας τις υπηρεσίες της τόσο σε άλλες αεροπορικές εταιρίες, όσο και σε ταξιδιωτικά γραφεία, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, χρησιμοποιώντας τρία αεροσκάφη Airbus A-320 232 χωρητικότητας 168 θέσεων το καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: