Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Σουλτς κατά Τσίπρα: Δεν μπορείς να ζητάς αλληλεγγύη από την Ε.Ε και να την αγνοείς στο θέμα της Ρωσίας



«Δεν μπορείς από τη μια να ζητείς από την Ευρώπη να δείξει αλληλεγγύη στη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και από την άλλη να εγκαταλείπεις την κοινή ευρωπαϊκή θέση», δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφερόμενος στην αρνητική στάση της νέας κυβέρνησης όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ο κ. Σουλτς με δηλώσεις του στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανία ZDF αναφερόμενος στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Τσίπρα στην Αθήνα είπε: «Και θα του διαμηνύσω αύριο ότι μονομερείς προσεγγίσεις στην εξωτερική πολιτική δεν θα τον βοηθήσουν».

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος με αφορμή τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι την Τρίτη δημοσιοποιήθηκε η δήλωση της Ε.Ε. για επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στη Ρωσία χωρίς να δοθεί η συγκατάθεση της ελληνικής πλευράς, δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του: «Λυπούμαστε που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνταχθεί μαζί μας».

Αναλυτικά στη Ναυτεμπορική.

Η κυβέρνηση απομονώνει τη χώρα με έναν εθνικά αυτοκτονικό τρόπο χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο.
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/01/soults-kata-tsipra-den-mporeis-na-zitas-allileggyi-apo-tin-ee-kai-na-tin-agnoeis-sto-thema-tis-rosias.html#sthash.KyWQuKVa.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: