Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Θα θέσει το θέμα στον Ντάισελμπλουμ Διεθνή διάσκεψη για το χρέος θέλει ο Βαρουφάκης


Επιδίωξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη είναι η σύγκληση μίας διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, θέμα το οποίο αναμένεται να θέσει και στην αυριανή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου της οδού Νίκης.
varoufakis
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το σχέδιο είναι να πληγούν όσο είναι δυνατόν λιγότερο οι φορολογούμενοι άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Βέβαια, όπως επισήμαναν οι ίδιοι, «ρόλο θα παίξει σε αυτό η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Ο κ. Βαρουφάκης αναχωρεί την Κυριακή για το Λονδίνο, όπου θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, ενώ τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν και την Τρίτη θα μεταβεί στη Ρώμη για συζητήσεις με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του υπουργείου, δεν έχει υπάρξει έως σήμερα κάποια επικοινωνία με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης και, κατ' επέκταση, ούτε με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο  κ. Βαρουφάκης έχει σειρά συσκέψεων με τους αναπληρωτές υπουργούς Οικονομικών για διοικητικά θέματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να μελετήσει όλα τα οικονομικά στοιχεία για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (τραπεζικά, ταμειακά διαθέσιμα, στοιχεία του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους κλπ).
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: