Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ρουκέτα Ντάισεμπλουμ: Θα εκτροχιαστεί η Ελλάδα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις


ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης, δήλωσε σήμερα ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας εάν επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, ο οποίος αναμένεται αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες με κορυφαίες στελέχη της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας, πρόσθεσε ότι είναι «πολύ νωρίς για να κριθεί» τι θα πράξει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Με κάθε ειλικρίνεια, εάν προσθέσει κανείς όλες τις υποσχέσεις (που έγιναν στην προεκλογική εκστρατεία), ο ελληνικός προϋπολογισμός θα εκτροχιαστεί πολύ σύντομα», τόνισε ο Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις που έκανε στο Άμστερνταμ.
Ο Ολλανδός ανέφερε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τις προτάσεις της Αθήνας για την ελάφρυνση του χρέους, πρόσθεσε όμως ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό για την Ελλάδα είναι απλά να τηρήσει τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει».
Εάν γίνουν μεγαλύτερες κρατικές δαπάνες, που θα μετατρέψουν το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έλλειμμα, «η ελάφρυνση του χρέους δεν θα βοηθήσει», έκρινε ο επικεφαλής του Eurogroup.
Η Ελλάδα «τρέφει τη φιλοδοξία» να παραμείνει στην ευρωζώνη, και το ίδιο θέλουν και οι εταίροι της, υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.
Αύριο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένεται να συναντηθεί στην Αθήνα με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: