Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση Τσίπρα-Σουλτς στο Μαξίμου...



Τα τρία ζητήματα που θα τεθούν στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
LIVE BINTEO & ΦΩΤΟ...
Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς πραγματοποιείται αυτήν την ώρα η «επίσημη πρώτη» του Αλέξη Τσίπρα στις επαφές με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Δείτε...
live video EΔΩ.

Τα τρία ζητήματα που θα τεθούν στον Σουλτς


Δεν μπορεί να υπάρξει ομοφωνία χωρίς διάλογο και τη σύμφωνη γνώμη των κρατών-μελών, υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας με ιδιαίτερη ενόχληση, στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη γερμανική τηλεόραση σχετικά με τη διαφοροποίηση της Αθήνας στο θέμα της ανακοίνωσης για τη Ρωσία.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι κακώς ο κ. Σουλτς συνδέει το θέμα αυτό με τα οικονομικά ζητήματα και σημειώνουν ότι το θέμα της Ρωσίας είναι ανοιχτό καθώς συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν επίσης, ότι από την πρώτη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση προέταξε την αυτονόητη θέση της ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο μέλος και να λαμβάνεται υπόψη η θέση της.

Ως προς την επίσκεψη του κ. Σουλτς και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι από την πλευρά του κ. Τσίπρα θα τεθούν τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, η βιωσιμότητα του χρέους και η ανάγκη προώθησης μιας αμοιβαία επωφελούς πολιτικής για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

πηγη ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: