Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

«Έξοδος της Ελλάδας θα κοστίσει ένα τρισ. ευρώ»

Προειδοποιεί ο Τσαρλς Νταλάρα του IIF:

 
 
Το κόστος της εξόδου της Ελλάδας από την Νομισματική Ένωση θα είναι ανυπολόγιστο και ενδεχομένως να ξεπεράσει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Χρηματοπιστωτικoύ Ινστιτούτου κ. Τσαρλς Νταλάρα!

«Όσοι νομίζουν πως η Ευρώπη και γενικότερα η παγκόσμια οικονομία είναι προετοιμασμένη για μια έξοδο της Ελλάδας θα πρέπει να το ξανασκεφτούν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος «IIF» σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα το μείζον πρόβλημα σε μια τέτοια εξέλιξη έγκειται στο ύψος της έκθεσης της ΕΚΤ στο ελληνικό χρέος που πρακτικά είναι διπλάσιο από τα ίδια κεφάλαιά της, γεγονός που, σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF, την καθιστά ανίκανη να παράσχει ρευστότητα και να σταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό κλάδο της Ευρωζώνης.

«Η ΕΚΤ θα είναι χρεοκοπημένη εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ», σημειώνει ο κύριος Νταλάρα. «Η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα και κατά προτεραιότητα να ανακεφαλαιοποιήσει την κεντρική της τράπεζα.»

Η μόνη λύση κατά τον ίδιο είναι να δώσει η Ευρωζώνη στην Ελλάδα 10 δισεκατομμύρια ευρώ για μέτρα ανάπτυξης, ένα πολύ μικρό ποσόν - όπως υποστηρίζει - σε σχέση με το κόστος εξόδου της χώρας μας από την Νομισματική Ένωση.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: