Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο κατά της «καραδεξιάς» και της αριστερής δημαγωγίας



Βενιζέλος: Ανοίγουμε μέτωπο κατά της «καραδεξιάς» και της αριστερής δημαγωγίας
Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του στο δημαρχείο Ιλίου, αφήνοντας εκ νέου αιχμές κατά του προέδρου το ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

«Αν θέλουμε για την Ελλάδα προοπτική και ασφάλεια, πολιτική πλατφόρμα ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε η λύση είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ, που θα είναι εγγυητής της διακυβέρνησης, για μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και κορμό την υπεύθυνη κεντροαριστερά» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος εκτόξευσε βέλη κατά της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απέναντί του ένα «κεντροδεξιό μέτωπο», «αλλά το μέτωπο της καθαρής δεξιάς, της καραδεξιάς» και υποστήριξε ότι πρόκειται για «συσπείρωση ακραίων στοιχείων που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης». «Έχουμε απέναντί μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του που με άγχος προσπαθεί να λύσει προβλήματα εσωτερικών συσχετισμών χωρίς αυτοκριτική, συγκεκριμένη πρόταση και αξιοπιστία στην Ευρώπη αλλά ακόμα και στις συντηρητικές κυβερνήσεις που κυριαρχούν», είπε.

«Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει και μέτωπο απέναντι σε κάθε εκδοχή της δημαγωγίας και ανευθυνότητας, είτε είναι δεξιά ή ακροδεξιά, αλλά και απέναντι στην αριστερή εκδοχή της δημαγωγίας» επισήμανε εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του προέδρου του ΣΕΒ κάνοντας λόγο για μετωπική σύγκρουση «με συμφέροντα που έλεγαν σε μυστικές συναντήσεις αυτά που δεν τολμούσαν να πουν δημόσια στον ελληνικό λαό» αναφερόμενος, στις «σκληρές» διαπραγματεύσεις που έκανε με την τρόικα ως υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας το δεύτερο από τα έξι σημεία της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης, δηλαδή τη συλλογική αυτονομία και τις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έδωσε αγώνες με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον τέως πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τόνισε ότι δεν θέλει «κανέναν μεγαλοεργοδότη ή επιχειρηματία να κάνει τον έξυπνο», εξηγώντας ότι κανένας νόμος δεν επιβάλει στους εκπροσώπους ενός εργοδοτικού κλάδου να αλλάξει τους όρους των συμβάσεων που ίσχυαν έως τώρα.http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: