Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Αλέκα Παπαρήγα: Πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία



Αλέκα Παπαρήγα: Πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία
«H κρίση στην Ελλάδα βαθαίνει, είναι πολύ πιθανό να περάσουμε σε νέα χρεοκοπία, ακόμα μεγαλύτερη από αυτήν που έχουμε ζήσει», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κάνοντας λόγο για «πριν απ' όλα χρεοκοπία του λαού».

Τόνισε δε ότι «το κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι το αν ο λαός θα είναι έτοιμος να μην αφήσει να γίνουν τα πράγματα χειρότερα». Η γγ του ΚΚΕ φθάνοντας στο πλοίο Festos στον Πειραιά όπου συνομίλισε με εργαζομένους εξήγησε ότι «το κριτήριο ψήφου δεν μπορεί να είναι ο βαθμός τροποποίησης του Μνημονίου»

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ίσως προκύψει μια κυβέρνηση κεντροδεξιά, που θα δρομολογήσει τους νέους νόμους και θα ισοπεδώσει ακόμα περισσότερο τον λαό ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που επιλέγεται από ένα τμήμα της αστικής τάξης, διότι αυτό το τμήμα θεωρεί ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα καταφέρει αυτό που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην δεκαετία του '80, να 'χει πίστωση χρόνου, να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και ο λαός να μην αντιδράσει την κρίσιμη στιγμή.

Πρόσθεσε επίσης ότι κριτήριο για τον λαό και την ψήφο του πρέπει να είναι «το πού πάνε τα πράγματα και όχι ποιος θα είναι καλύτερος διαπραγματευτής στην ΕΕ». «Κανείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τίποτα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: