Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αυτοψία του πρωθυπουργού στον τόπο της καταστροφής Σαμαράς από Αργοστόλι: Ηρθα για να δείξω ότι όλη η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κεφαλονιά


Σαμαράς από Αργοστόλι: Ηρθα για να δείξω ότι όλη η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κεφαλονιά


Από βδομάδα θα ανοίξουν τα περισσότερα σχολεία - Μικρό το ποσοστό των κτιρίων που έχουν πρόβλημα σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του σεισμού

«'Ήρθα χθες στην Κεφαλονιά για να δείξω ότι όλοι οι Έλληνες είναι διπλά στους Κεφαλονίτες», δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας από το δημαρχείο Αργοστολίου το πρωί της Τετάρτης, μετά την επιθεώρηση των περιοχών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό της Κυριακής. 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Κεφαλονιά άντεξε και πως συνεχίζει και αποτελεί έναν πανέμορφο και απολύτως ασφαλή τουριστικό προορισμό, σημειώνοντας ότι ταξίδεψε στο νησί για να δείξει τη βούληση της κυβέρνησης να ξαναγυρίσει η Κεφαλονιά πολύ γρήγορα «σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής».

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε το ΙΓΜΕ, τους καθηγητές του Πολυτεχνείου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τους εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της αποκατάστασης και δήλωσε πως ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία, τονίζοντας ότι η πλειονότητά τους θα λειτουργήσει τη Δευτέρα

Επίσης δήλωσε ότι ο έλεγχος σε σπίτια, μαγαζιά και δημόσια κτίρια προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς, σημειώνοντας ότι πολύ μικρό το ποσοστό των κτιρίων που έχουν πρόβλημα στην Κεφαλονιά σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του σεισμού.

«Οι Κεφαλονίτες μηχανικοί έχουν θωρακίσει αποφασιστικά το νησί τους», ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς

Όσον αφορά στους ελέγχους που γίνονται είπε πως μέσα σε 48 ώρες έχουν ελεγχθεί πάνω από 400 κτίρια στην Κεφαλονιά και ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε αναφέροντας ότι οι κάτοικοι τα σπίτια των οποίων υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον σεισμό προβλήματα φιλοξενούνται είτε σε συγγενικά πρόσωπα, είπε στο πλοίο που έφθασε για τον σκοπό αυτό στο νησί.

Ακόμη είπε ότι από τα δημόσια κτίρια του νησιού, 14 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα και τόνισε πως η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των υποδομών.

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο του νησιού δήλωσε ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα  υπάρχει στον δρόμο Ληξουρίου - Αργοστολίου.

«Δεν εφησυχάζουμε, τον στόχο μας θα τον πετύχουμε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός θα είναι επί ποδός μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα στην Κεφαλονιά.

«Οι υπουργοί ήρθαν στο νησί και θα ξανάρθουν μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι έχει εμπειρίες από σεισμούς και πως ξέρει ότι το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να λέει πολλά λόγια. 


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: