Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γκάλοπ για την αναμέτρηση της Κυριακής Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Προβάδισμα 3,2 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2% και η ΝΔ 21%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5% και το ΚΚΕ με 3,2%. Στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2% η ΔΗΜΑΡ και στο 1,3% οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Άλλο κόμμα απάντησε το 4,7%, λευκό/άκυρο προτίθεται να ψηφίσει το 2,5%, μακριά από τις κάλπες δήλωσε πως θα μείνει το 5,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 12,7%.
Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά ενώ το 35% με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά, ενώ το 32% με μικρή διαφορά.
Στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, σύμφωνα με την έρευνα οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 38% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.
Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,8% έναντι της ΝΔ, δίνει επίσης δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές, που διεξήγαγε από τις 19 έως τις 21 Μαΐου, η εταιρεία Rass για λογαριασμό των Παραπολιτικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 25,3% των ερωτηθέντων πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι ποσοστού 22,5%, που επέλεξαν τη ΝΔ. Τρίτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων ήρθε η Χρυσή Αυγή (9,1%), με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ να έπεται (8,1%). Στο 6,1% καταγράφεται η δυναμική του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου, σε 5,4% η Ελιά, σε 3,8% οι ΑΝΕΛ και σε 1,5% η ΔΗΜΑΡ.
Ποσοστό 4,6% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι προτίθενται να ψηφίσουν άλλο κόμμα, ενώ 9,8% δεν διευκρίνισαν τις προθέσεις τους.
Στην ερώτηση «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές», 48,2% πρόταξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, 41,5% τη ΝΔ και 2,5% άλλο κόμμα. Σε ποσοστό 7,8% οι ερωτηθέντες δεν απάντησαν.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: