Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Συλλαλητήριο το Σάββατο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ - Απεργία στις 15 Ιουνίου

Πυρ κατά του μεσοπρόθεσμου

(Φωτογραφία: Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα πραγματοποιούν από κοινού το Σάββατο, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και για την Τρίτη 21 Ιουνίου, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης των Συνδικάτων.

Επίσης, η ΓΣΕΕ δρομολογεί γενική 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου «ανοίγοντας πυρ» κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Θα προηγηθεί στις 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Για «άγρια φοροεπιδρομή, περικοπή κοινωνικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εκποίηση του δημοσίου πλούτου» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, και κάλεσε «σε λαϊκό ξεσηκωμό».

«Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος και κατέληξε:

«Πρώτη απάντησή μας, το συλλαλητήριο που θα γίνει στην Ομόνοια το Σάββατο 4 του μήνα. Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί απεργία απ’ όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις και στις 15 του ίδιου μήνα προτείνουμε και θα ληφθεί απόφαση για γενική απεργία, λαϊκό ξεσηκωμό όλων των εργαζομένων απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική».

«Θέλουμε να αποκρούσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης», είπε στο Reuters ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Οι αποφάσεις για τις απεργίες λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με θέμα το συντονισμό της δράσης των Ομοσπονδιών για την από κοινού αντιμετώπιση των ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, την Τετάρτη.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: