Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

To μυστικό ντηλ του Γιώργου και η... μετάφραση σε απλά ελληνικά

newpost.gr

To μυστικό ντηλ του Γιώργου και η... μετάφραση σε απλά ελληνικά
eurokinissi
Το ντηλ του Γ. Παπανδρέου δεν περιλαμβάνει μονάχα πώληση δημόσιας περιουσίας, νέους φόρους κι άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και εφάπαξ. Περιλαμβάνει και εκχώρηση δημόσιας εξουσίας στην τρόικα. Και δεν εννοούμε τους παρατηρητές στον οργανισμό για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι άνθρωποι έχουν σχέδιο: Από εδώ και πέρα οι θέσεις ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία και την υγεία θα προκηρύσσονται. Και θα μπορούν να τις καταλαμβάνουν και… ξένοι! Αυτό θα πει open.gov.

Αλλά, μη φοβάστε. Ο Γ. Παπανδρέου φρόντισε και εξαίρεσε τον στρατό από τη σχετική διάταξη, οπότε δεν κινδυνεύουμε να δούμε κανένα τούρκο με πολλά πτυχία να εγκαθίσταται στο Πεντάγωνο. Στην αστυνομία ή την πυροσβεστική όμως, μπορεί να χρειαστούμε λίγη… τεχνογνωσία.

Εκεί όπου σίγουρα θα γίνει χαμός είναι στις οικονομικές υπηρεσίες, την παιδεία και την υγεία. Δεν τον αφήναμε να αλλάξει το Σύνταγμα, να κάνει τα πανεπιστήμια ιδιωτικά να έχουμε τελειώσει;

Να τα αλλάξει όλα, αλλά γρήγορα. Όχι με το μαρτύριο της σταγόνας…

Οι δηλώσεις Γιούνκερ- Παπανδρέου σε απλά ελληνικά:

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η χώρα και, βεβαίως, το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων».

Εννοούσε, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, του εφάπαξ, τους νέους φόρους, τις πωλήσεις ΔΕΚΟ και τραπεζών και άλλων φιλέτων της δημόσιας περιουσίας κα.

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Σε αυτή τη βάση, προσδοκώ ότι το Eurogroup πρόκειται να εγκρίνει την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα, υπό αυστηρούς όρους ασφαλώς»

Σημειώστε το προσδοκώ και τους αυστηρούς όρους, γιατί έχουν σχέση με όσα είπε αργότερα ο Γ. Παπανδρέου.

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Οι όροι θα συμπεριλαμβάνουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε εθελουσία βάση και μια τέτοια συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα πρέπει να επέλθει κατόπιν διαπραγματεύσεων με τους ιδιώτες -πιστωτές. Με αυτούς τους όρους και επί αυτής της βάσης, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Δεν πρόκειται να υπάρξει στάση πληρωμών και η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της».

Και αν οι ιδιώτες δε δεχθούν; Ο πρόεδρος του Γιουρογκρούπ είχε υποχρεώσεις και δε δέχθηκε ερωτήσεις.

Είπε ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ: «Επιτρέψτε μου όμως να αποχωρήσω αμέσως, καθώς εντός πενταλέπτου πρόκειται να εκφωνήσω προγραμματισμένη ομιλία περί της οικονομικής διακυβέρνησης εντός της Ευρωζώνης».

Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Αναμφίβολα, πολλά ακόμη απομένει να γίνουν».

Εννοούσε, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, του εφάπαξ, τους νέους φόρους, τις πωλήσεις ΔΕΚΟ και τραπεζών και άλλων φιλέτων της δημόσιας περιουσίας κα. (σ.σ. το αντιγράψαμε από το αντίστοιχο σχόλιο για τον Ζ. Κλ. Γιούνκερ).

Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Παρατηρούμε ότι οι αγορές εξακολουθούν να διστάζουν. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο συζητήσαμε περί πρόσθετης οικονομικής στήριξης».

Δηλαδή, απέτυχε το μνημόνιο, ο στόχος του οποίου ήταν η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Είπε ο Γ. Παπανδρέου: «Έχω ήδη ζητήσει από κάποια κράτη-μέλη και πρόκειται να ζητήσω από όλους τους εταίρους μας στην Ε.Ε., όπως και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να συναφθούν διμερείς συμφωνίες και συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες των δημοσίων υπηρεσιών, είτε αφορούν ιδιωτικοποιήσεις, είτε υγεία, παιδεία, ή ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με στόχο να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, να περιοριστεί η γραφειοκρατία και να αναμορφωθεί, αλλά και να στηριχθεί η τουριστική μας βιομηχανία».

Ορίστε; Ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, υγεία, παιδεία και ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε ένα τσουβάλι; Δηλαδή, δίνουμε στους δανειστές μας τα κλειδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: