Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η βαθμολογία της διαπραγματευτικής ικανότητας των υπουργών - 26ος ο Παπακωνσταντίνου

newpost.gr

Η βαθμολογία της διαπραγματευτικής ικανότητας των υπουργών - 26ος ο Παπακωνσταντίνου
eurokini
Μια ενδιαφέρουσα μελέτη 1000 σελίδων εκπόνησαν 53 φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, οι οποίοι εξέτασαν τις διαπραγματευτικές δυνατότητές 70 πολιτικών μέσω μιας εικονικής εμπορικής διαπραγμάτευσης.

Στην πρώτη θέση υψηλότερης διαπραγματευτικής ικανότητας βρέθηκε ο Γ. Ραγκούσης με βαθμολογία 81,12 ενώ ακολουθούν οι Α. Λοβέρδος με 80,29 και ο Ευάγ. Βενιζέλος με 80.06.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που διαπραγματεύεται με το Eurogroup για λογαριασμό της χώρας βρίσκεται στην 26η θέση αξιολόγησης με βαθμό 62,43, πολύ πιο κάτω από την Εύη Χριστοφιλοπούλου, τον Θανάση Γιαννόπουλο και τον Γιάννη Μιχαλάκη.

Το ερώτημα στο οποίο έπρεπε να απαντήσουν οι πολιτικοί είναι το ακόλουθο:

«Ασχολείστε με το διεθνές εμπόριο και θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία. Εσείς ως στελέχη επιχειρήσεων ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες έχετε μια καλή γνώση της διεθνούς αγοράς και μπορείτε να προσδιορίσετε το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω προϊόντος. Ο αντίπαλος στη διαπραγμάτευση αυτή είναι ένας Υπουργός ή Υφυπουργός της κυβέρνησης ή ο αντίστοιχος Τομεάρχης της σκιώδους κυβέρνησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τελευταίοι στη λίστα της βαθμολογίας βρέθηκαν ο Δημήτρης Κουσελάς με 33,76, η Μιλένα Αποστολάκη με 33,29, όπως και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: