Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δεν επετράπη η κατάθεση στεφάνου Ένταση λόγω Χρυσής Αυγής στην επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας


Με εντολή του δημάρχου, δεν επετράπη στους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των Ηρωίδων στους Στουμπάνους στη διάρκεια της τελετής (φωτ. αρχείου)
Με εντολή του δημάρχου, δεν επετράπη στους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των Ηρωίδων στους Στουμπάνους στη διάρκεια της τελετής (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Νάουσα
Ένταση προκάλεσε η παρουσία χρυσαυγιτών στις εκδηλώσεις της 191ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, την Κυριακή.

Με εντολή του δημάρχου, δεν επετράπη στους χρυσαυγίτες να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των Ηρωίδων στους Στουμπάνους στη διάρκεια της τελετής. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδρασή τους, ενώ εξαπέλυσαν και απειλές, παρουσία της αστυνομίας.

Ακολούθησε ανταλλαγή συνθημάτων με πολίτες και μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο. Τελικά, μετά το πέρας της επίσημης τελετής, πραγματοποίησαν ξεχωριστή τελετή για την κατάθεση του στεφάνου τους.

Ένταση επικράτησε και στο χώρο της παρέλασης.

Όπως αναφέρει η «Φωνή της Νάουσας» οι χρυσαυγίτες φώναζαν προκλητικά συνθήματα κατά των αριστερών και των μεταναστών, ενώ θέλησαν να παρελάσουν μπροστά από το Ηρώο.

Ωστόσο, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος, μέλη του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, μέλη και στελέχη αριστερών κομμάτων δεν το επέτρεψαν.

Στο δρόμο στήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα, ενώ η αστυνομία είχε παραταχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τελικά, μετά την αποφασιστική στάση των πολιτών, οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από άλλο δρόμο.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: