Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τα σημερινά επεισόδια κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την εγκληματική δράση κουκουλοφόρων, κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της 39ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. 
Συγκεκριμένα, σήμερα στις 10.00 π.μ., κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον μελών φοιτητικών παρατάξεων, μεταξύ αυτών και της φοιτητικής μας Παράταξης, της ΠΑΣΠ, που βρίσκονταν στο χώρο του Πολυτεχνείου και συμμετείχαν στον εορτασμό. Το αποτέλεσμα της απρόκλητης και εγκληματικής αυτής επίθεσης, ήταν ο τραυματισμός και τριών συντρόφων μας, μελών της ΠΑΣΠ, και μάλιστα ενός εξ αυτών πολύ σοβαρά.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων αμαυρώνει την επέτειο και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Αναδεικνύει μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, που απειλεί την ελληνική κοινωνία, τον ολοκληρωτισμό της βίας και των τραμπουκισμών, και μάλιστα της βίας των πολιτικών άκρων.
Καλούμε την Ελληνική Νεολαία, τις Πολιτικές Οργανώσεις Νεολαίας, τα Πολιτικά Κόμματα να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας.
Επισημαίνουμε, ότι όσοι, από δω και πέρα, αναζητήσουν ή δώσουν άλλοθι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών συμπεριφορών, είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις κατά ανθρώπινων ζωών.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα μείνει όρθια και αταλάντευτη στον αγώνα για ελεύθερη έκφραση των ιδεών και απόψεων κάθε πολίτη.
Θα μείνει αταλάντευτη στον αγώνα για τη διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και εθνικότητας, που κατοικεί στη χώρα αυτή.
Θα μείνει αταλάντευτη στον αγώνα για δημοκρατική ομαλότητα και σταθερότητα.
Δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα της Πατρίδας μας στο χθες.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι εραστές της πολιτικής ανωμαλίας, από όπου κι αν προέρχονται, θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: