Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Από το Κατάρ αρχίζει ο Σαμαράς τη «μάχη» για την προσέλκυση επενδυτών



apo-to-katar-arxizei-o-samaras-ti-maxi-gia-tin-proselkysi-ependyton 
Μετά την «μάχη» για τη δόση που, όπως εκτιμάται, θα εκταμιευτεί στο σύνολό της μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς αρχίζει νέο γύρο επαφών με ξένους ηγέτεςπροκειμένου να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για αναπτυξιακή πολιτική της χώρας.

Πρώτος «σταθμός» του πρωθυπουργού θα είναι το Κατάρ, όπου θα βρεθεί στις 27 Νοεμβρίου για να συζητήσει «θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος». Μάλιστα, είναι πιθανό ο κ. Σαμαράς να ταξιδέψει μέχρι το Κατάρ, έχοντας στις αποσκευές του την επικύρωση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης από το Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει μία ημέρα νωρίτερα, στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Μόσχα και το Πεκίνο ώστε να κλειστούν αντίστοιχα ραντεβού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με το «στοίχημα» των επενδύσεων μετά και τη χθεσινή συμφωνία που υπέγραψαν η Cosco, η Hewlett-Packard και η ΤραινΟΣΕ στον Πειραιά, η οποία καθιστά την Ελλάδα κύρια δίοδο για τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρίας υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Εξάλλου, το μήνυμα του κ. Σαμαρά την Κυριακή από το βήμα της Βουλής ήταν σαφές: «δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: