Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Νέα παράταση για τέλη κυκλοφορίας - φόρους

Υπουργείο Οικονομικών


http://img.protothema.gr/1853CAF55C1A99825C3E91CC10D32BF7.jpg
Ενώ στην αρχή είχε δοθεί περιθώριο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2012 έως τις 30 Δεκεμβρίου, δόθηκε εκ νέου, έως τις 10 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης σχεδιάζει παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή φόρων και την υποβολή δηλώσεων, που κανονικά εκπνέουν στις 30 Δεκεμβρίου, προκειμένου να απορροφηθούν τα προβλήματα εξαιτίας της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Την ερχόμενη Παρασκευή εκπνέουν και οι προθεσμίες για την πληρωμή δόσεων φόρου εισοδήματος για όσους έχουν λάβει καθυστερημένα τα εκκαθαριστικά σημειώματα, έκτακτης εισφοράς ενώ λήγουν και οι προθεσμίες για την υπαγωγή στην περαίωση και την υποβολή φορολογικών δηλώσεων του παρελθόντος χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παράταση προθεσμιών η οποία στη χειρότερη περίπτωση θα είναι μόλις έως τις 2 Ιανουαρίου καθώς ο νόμος προβλέπει ότι σε περίπτωση απεργίας, οι προθεσμίες που λήγουν μεταφέρονται για την επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: