Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα «κληρώνει» για τον Γιώργο...









Σήμερα «κληρώνει» για τον Γιώργο...
Το πρώτο ραντεβού της ημέρας, αυτό με τον Λουκά Παπαδήμο, θα είναι το εύκολο για τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα συζητήσουν το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων (PSI), τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση λόγω των διαφωνιών των υπουργών.

Για τα δύο πρώτα, ο Γιώργος βάζει πλάτη στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ για το τρίτο, δεν μπορεί να βοηθήσει- τα ίδια συνέβαιναν και στη δική του κυβέρνηση. Τα δύσκολα για τον Γιώργο θα αρχίσουν μετά...

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Γιώργος θα μιλήσει και όλοι οι συνομιλητές των τελευταίων ημερών, του έχουν διαμηνύσει ότι κάτι ουσιαστικό πρέπει να πει. Ουδείς γνωρίζει μέχρι αυτή τη στιγμή τι ακριβώς έχει αποφασίσει ο Γ. Παπανδρέου, με μόνη –ενδεχομένως- εξαίρεση τον Ευ. Βενιζέλο. Λέγεται ότι ο Βενιζέλος γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τις επόμενες κινήσεις του Γιώργου, κάτι που κάνει ορισμένους στο ΠΑΣΟΚ να πιστεύουν ότι όντως το δακτυλίδι έχει δοθεί.

Ο Γιώργος έχει δύο επιλογές:

Η πρώτη είναι να θελήσει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές και να δρομολογήσει τις εξελίξεις στη συνέχεια.

Η δεύτερη είναι να δρομολογήσει τις διαδικασίες της επόμενης μέρας από σήμερα.

Η πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ , αν έπρεπε να στοιχηματίσει, θα πόνταρε στο πρώτο ενδεχόμενο ή εν πάση περιπτώσει σε μια μακρόσυρτη διαδικασία. Ο Γιώργος έχει παίξει και κατά το παρελθόν με το χρόνο και έχει κερδίσει.

Για όσο χρονικό διάστημα όμως ο Γιώργος Παπανδρέου μείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι όπως παλιά. Ακόμα και πιστοί υποστηρικτές του, έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν και στο μέλλον παιχνιδάκια με «κηπουρούς» και παρακοιμώμενους οι οποίοι καθόριζαν ελέω Προέδρου την πολιτική του κόμματος, τις συμμαχίες με τον τύπο και ανεβοκατέβαζαν στελέχη στο εσωκομματικό (και πολιτικό) χρηματιστήριο.

Υπό μια έννοια, ότι και αν πει σήμερα ο Γιώργος, η ουσία είναι πως θα δρομολογηθεί η αρχή ενός τέλους.

Και δεν θα είναι μόνον του τέλους των Παπανδρέου, αλλά και του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Που όλοι γνωρίζουν ότι συρρικνώνεται δραματικά και μετεξελίσσεται σε ένα μικρό, μνημονιακό κόμμα, χωρίς κινηματικά στοιχεία. Ενός ΠΑΣΟΚ χωρίς πολύ «ΣΟ» και «Κ»…


AΣΚ
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: