Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Η εγκάρδια συνεννόηση Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη

Η εγκάρδια συνεννόηση Λοβέρδου- Χρυσοχοΐδη
Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνάντησε το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Δεν ήταν ρουτίνα, ούτε ασήμαντη εξέλιξη. Οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ καλές, άλλωστε ανταγωνίζονται για την πρωτιά στη Β' Αθήνας τα τελευταία χρόνια.

Τόσο ο Λοβέρδος, όσο και ο Χρυσοχοΐδης φιλοδοξούν να αποτρέψουν την επικράτηση του Βαγγέλη Βενιζέλου στην εσωκομματική αναμέτρηση. Από αυτή την άποψη, η προσέγγιση που επιτεύχθηκε στη συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία.

Σε όποιον θέλει να τον ακούσει, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει πει, πως αν για οποιοδήποτε λόγο αποφασίσει να κάνει πίσω σε αυτή την αναμέτρηση, δεν θα στηρίξει το Βαγγέλη Βενιζέλο. Θα πάει με την τρόικα και το στρατόπεδο του Λοβέρδου; Ο χρόνος θα το δείξει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συμφώνησαν οι δυό τους στη συνάντηση που διήρκησε πάνω από μιαμισι ώρα και απεκατέστησε την καχυποψία ετών ήταν ο τρόπος που θα αντιδράσουν σήμερα, στο Πολιτικό Συμβούλιο αν ο Γιώργος Παπανδρέου αφήσει να φανεί, ότι σκοπεύει να μείνει. Θα θέσουν θέμα ηγεσίας και θα του ζητήσουν να δρομολογήσει τις διαδικασίες διαδοχής. Συζήτησαν αυτό το θέμα διεξοδικά, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν σε κάθε ελιγμό που θα επιχειρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ότι ο Γιώργος θέλει πράγματι να φύγει, δεν το πιστεύει κανείς πια στο ΠΑΣΟΚ.

Η προσέγγιση και η συνεννόηση ανάμεσα σε Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη δημιουργεί μια νέα δυναμική σε μια περίοδο που η τρόικα έμοιαζε να φθίνει και ο Βενιζέλος να κερδίζει το παιχνίδι χωρίς κόπο. Στο στρατόπεδο της Άννας Διαμαντοπούλου ο προβληματισμός είναι μεγάλος ωστόσο ο Λοβέρδος φαίνεται να διατηρεί τον έλεγχο. Ελέγχει άλλωστε το Ραγκούση, ο οποίος τον έχει ανάγκη για να βγεί στη Β' Αθήνας. Και τον έχει προσεγγίσει ο Μόσιαλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως ετοιμάζεται να κατέβει στα Τρίκαλα.


Θέμης Δαγκλής
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: