Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Θα πάμε σε εκλογές και θα κερδίσουμε με αυτοδυναμία...



Πεπεισμένη ότι από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί αυτοδύναμος, είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη. 
Σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική», τονίζει ότι...
παρά τη σκληρή συμφωνία με τους θεσμούς για τη χώρα και την κοινωνία, η κυβέρνηση διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων.

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση δηλώνει ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 18 Αυγούστου - οπότε κατά την ίδια θα υπάρξει συμφωνία, θεωρεί ότι επόμενος στόχος θα είναι το κεφάλαιο «χρέος», ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο λάθος στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης ήταν ότι στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση της χώρας.

Η κα Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία, παράλληλα όμως με την προώθηση αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ προσθέτει πως πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η χώρα να αποφύγει τη λογική της χρηματοδότησης με το «σταγονόμετρο», ώστε η οικονομία να εισέλθει σε περίοδο σταθερότητας.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές λέει: «Αν παραστεί ανάγκη, ναι. Πρέπει πρώτα, όμως, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: