Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Στρατούλης: Δεν ψηφίζουμε μνημόνια, θέλουμε δραχμή...


Στρατούλης: Δεν ψηφίζουμε μνημόνια, θέλουμε δραχμή
Μπαλαούρας: Αν δεν τα βρούμε στο συνέδριο, αναπόφευκτη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ...
Τα μνημόνια να γίνουν μια κακή παρένθεση και η κυβέρνηση να πειστεί άμεσα να αλλάξει ρότα και να απεμπλακεί από αυτές τις διαπραγματεύσεις, είναι οι προτεραιότητες που θέτει το στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας Δημήτρης Στρατούλης, παρουσιάζοντας παράλληλα το...
εναλλακτικό σχέδιο της κίνησης, που αφορά κατά κύριο λόγο στην επιστροφή στη δραχμή.  

Το σχέδιο αυτό, εξήγησε ο κύριος Στρατούλης, περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο κύριος Στρατούλης, που ονομάζει το σχέδιο αυτό «εναλλακτική λύση που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα ως τρόπο διαφυγής από τα μνημόνια», ανέπτυξε τη σκέψη του λίγες πριν την ανοιχτή εκδήλωση - προεκλογικού τύπου - στο Βόλο, όπου θα απευθύνει ομιλία. Πρόκειται δε για την δεύτερη ανάλογη εκδήλωση του iskra.gr μετά την χθεσινή στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, όπου ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας διεμήνυσε πως οι βουλευτές που πρόσκεινται στην κίνηση δεν πρόκειται να ψηφίσουν το μνημόνιο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο κύριος Στρατούλης αρνήθηκε πως η σημερινή επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την υπογραφή νέου μνημονίου ως αναγκαίο και ως εκ τούτου στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε με νόημα πως το «ωσαννά των βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν», όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.


Μπαλαούρας: Αν δεν τα βρούμε στο συνέδριο, αναπόφευκτη η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν το έκτακτο συνέδριο δεν καταφέρει να αποτυπώσει μια κοινή συνισταμένη των διαφορών μας, τότε δυστυχώς θα οδηγηθούμε σε διάσπαση» είπε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

Ο κύριος Μπαλαούρας τόνισε πως πρέπει πρώτα να γίνει το συνέδριο του κόμματος και εν συνεχεία να γίνουν εκλογές για τις οποίες είπε πως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν λόγω του εσωτερικού προβλήματος στο ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε άνοιγμα σε ανθρώπους που κινούνται στην κεντροαριστερά λέγοντας πως στελέχη της ΔΗΜΑΡ και άνθρωποι που έχουν προσφέρει στο δημόσιο τομέα, μπορούν να βοηθήσουν την κυβέρνηση.

Τέλος σημείωσε πως υπάρχει θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση και τις απόψεις που εκφράζει για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πολιτική. «Προκαλεί τα στελέχη του κόμματος και την ευαισθησία τους με τις απόψεις τους ειδικά στα περί αστυνομίας και σχέσης της με τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στα "parapolitika 90,1".

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: