Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Λήγει η προθεσμία «Τσουχτερά» τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ


Εάν τα ανασφάλιστα οχήματα εμπλακούν σε ατύχημα θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη
Εάν τα ανασφάλιστα οχήματα εμπλακούν σε ατύχημα θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αυστηρές θα είναι από σήμερα, Δευτέρα, οι κυρώσεις για τους οδηγούς που κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα.

Με την ψήφιση σχετικού νόμου γίνεται πλέον δυνατή η αξιοποίηση της διασταύρωσης των στοιχείων που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών και του αρχείου ασφαλισμένων οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», κάθε αυτοκίνητο που έχει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας πρέπει να είναι ασφαλισμένο ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείται ή παραμένει εν τοις πράγμασι ακίνητο.

Οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα εντοπιστούν από την διασταύρωση να έχουν στην κατοχή τους ανασφάλιστο όχημα θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο από την ΓΓΠΣ με το οποίο θα καλούνται εντός 8 ημερών να προχωρήσουν στην ασφάλισή του, καταβάλλοντας και παράβολο υπέρ του Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

Εφόσον εντοπιστούν από έλεγχο των αστυνομικών αρχών να κυκλοφορούν ανασφάλιστοι θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δέκα ημέρες και θα επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ, εάν το ανασφάλιστο όχημα είναι επιβατικό ΙΧ, και πρόστιμο 250 ευρώ, εάν αφορά δίκυκλα.

Εάν τα ανασφάλιστα οχήματα εμπλακούν σε ατύχημα θα αφαιρείται το δίπλωμα και η άδεια κυκλοφορίας για δυο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: