Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Συναγερμός για τρομοκρατία Χάος από εκρήξεις στον Μαραθώνιο Βοστόνης - Νέα έκρηξη στη βιβλιοθήκη JFK


Κάντε κλικ να δειτε πώς μετέδωσε το CBS τις εκρήξεις   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Βοστόνη
Δίδυμες εκρήξεις έσπειραν πανικό και θάνατο «συνθλίβοντας» την εορταστική ατμόσφαιρα στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δύο βόμβες εξερράγησαν με διαφορά δευτερολέπτων κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 23, βάσει της ενημέρωσης της αστυνομίας της Βοστόνης.

Δρομείς και εθελοντές έτρεχαν σε κατάσταση πανικού να διαφύγουν από το χάος, ματωμένοι θεατές μεταφέρονταν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα υπαίθρια ιατρεία που είχαν στηθεί για τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο.


Live stream by UstreamΑυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται τα ειδησεογραφικά μέσα κάνουν λόγο για βαρύτατους τραυματισμούς, ακόμη και για ανθρώπους με ακρωτηριασμένα άκρα.

Περίπου δύο ώρες αφότου είχαν περάσει τη γραμμή τερματισμού οι νικητές, και ενώ χιλιάδες δρομείς εξακολουθούσαν να τρέχουν ακόμη στη διαδρομή του Μαραθωνίου, σημειώθηκε η πρώτη ισχυρή έκρηξη στη βόρεια πλευρά του δρόμου Boylston, λίγο πριν τη γέφυρα που σηματοδοτεί τη γραμμή τερματισμού. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη δευτερόλεπτα αργότερα.

Οι διοργανωτές του Μαραθωνίου ανέφεραν στην σελίδα που διατηρούν στο Facebook ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε βόμβες. Άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εντοπίστηκαν κατά πληροφορίες στην περιοχή και απενεργοποιούνται.

Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα, δυνάμεις της αστυνομίας και οι δρόμοι αποκλείστηκαν προληπτικά.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Υόρκη...

Hash Tags για Twitter:#bostonexplosion#boston, #marathon#marathonmonday

Ευ.Μπίφη, Χρ.Κοσβανής, Α.Τσατσούλη
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: