Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής για τα υποβρύχια αφήνει η κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση κατά ΝΔ

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )
Αθήνα
Εν μέσω σφοδρών πυρών κατά της ΝΔ, την οποία κατηγορεί για υποκρισία, καθώς «παραβιάζει ανοικτές θύρες», η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων, λέγοντας ότι «προωθεί την πλήρη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών πολιτικών ή μη προσώπων σε όλα τα επίπεδα».

Στην ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλώτη, με την οποία απαντά σε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχέλακη, τονίζεται ότι «μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία, χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε 'παρότρυνση' από τη ΝΔ».

Κατηγορεί τη ΝΔ για εντυπωσιοθηρία καταλογίζοντάς της προσπάθεια «να απενοχοποιηθεί από τη χρόνια συμπεριφορά της, δηλαδή από το να δημιουργεί και να αποκρύπτει σκάνδαλα που σχετίζονται με δημόσιο χρήμα».

«Εμείς προχωράμε θεσμικά σε άμεση διερεύνηση για όλους και με κάθε μέσο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Πεταλωτή.

Και καταλήγει: «Εξάλλου η ΝΔ έχει αποδείξει πολλές φορές το πώς εννοεί τη διερεύνηση ευθυνών, ευτελίζοντας θεσμούς και κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να παραγραφούν οι ευθύνες υπουργών της, αποχωρώντας πρωτοφανώς και συστηματικά από τη Βουλή, την οποία μάλιστα δεν δίστασαν να κλείσουν εσπευσμένα για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους. Τώρα η ΝΔ έχει το θράσος να εγκαλεί, δήθεν, την Κυβέρνηση, για μια υπόθεση η δικογραφία της οποίας, δεν έχει καν σταλεί ακόμα από την αρμόδια εισαγγελική αρχή, για να διαβιβασθεί στη Βουλή».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: