Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

O Παπαχρήστος επιχείρησε να προσεγγίσει εκπροσώπους της Δικαιοσύνης...





...μετά τον... ποταμό Κάντα... 
Κερασάκι που «έδεσε» ...την τούρτα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκαλώντας την άσκηση ποινικών διώξεων για ακόμη μία δικογραφία, αποτέλεσε η απολογία-χείμαρρος του Αντώνη Κάντα. Το πρώτο ένταλμα σύλληψης εκτελέστηκε χθες, επιβεβαιώνοντας ...
τις πληροφορίες που ήθελαν το νέο έτος να βρίσκει κρατούμενους εμπλεκομένους που κατονομάστηκαν από τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss - Maffei Wegmann στην Ελλάδα, Δημήτρης Παπαχρήστος, είναι ο πρώτος στη λίστα των συλλήψεων, καθώς η προκαταρκτική έρευνα που χειριζόταν η εισαγγελέας Διαφθοράς για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων ΡΖΗ2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού ήταν ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή της. Ο Αντώνης Κάντας και οι μίζες ύψους 750.000 ευρώ, τις οποίες ανέφερε ότι πήρε από τον Δ. Παπαχρήστο για τη συγκεκριμένη σύμβαση, αποτέλεσαν -σύμφωνα με πληροφορίες- την επιβεβαίωση των στοιχείων που ήδη είχε στη διάθεσή της η ελληνική Δικαιοσύνη.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς Παπαχρήστος -μετά τον ποταμό Κάντα- επιχείρησε να προσεγγίσει εκπροσώπους της Δικαιοσύνης προκειμένου να δείξει την πρόθεσή του να καταθέσει εφ' όσον κλητευθεί. Οι εξελίξεις όμως (είχε ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ η δικογραφία για τη σύμβαση των αυτοκινούμενων πυροβόλων είχε «χρεωθεί» στον ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα) οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψης από τη δικαστική λειτουργό, καθώς έκρινε ότι ο Δ. Παπαχρήστος είναι ύποπτος φυγής.
Εδώ και καιρό, οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς ήλεγχαν τη σύμβαση 017Α/2001, η οποία υπεγράφη στις 5 Ιουλίου του 2001, επί υπουργίας του καταδικασθέντος Ακη Τσοχατζόπουλου. Συμβαλλόμενα μέρη ήταν το Ελληνικό Δημόσιο και η γερμανική εταιρεία Krauss - Maffei Wegmann, ενώ το τίμημα για την προμήθεια ήταν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 195.709.774 ευρώ.
Τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι εισαγγελικοί λειτουργοί, ήταν -κατά πληροφορίες- ικανά για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, αφού είχαν στα χέρια τους απαντήσεις δικαστικών συνδρομών για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Ετσι, η αρχική και η συμπληρωματική μαρτυρία του Αντώνη Κάντα, αντίγραφα των οποίων έλαβε και μελέτησε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, αποτέλεσαν ουσιαστικά την επιβεβαίωση για το όργιο του μαύρου χρήματος που φέρεται ότι διακινήθηκε.
Σε αντίθεση με άλλες δικογραφίες -περισσότερες από δέκα- εξοπλιστικών προγραμμάτων που συνεχίζει να ερευνά η εισαγγελέας Διαφθοράς και βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, το αποτέλεσμα για τα ΡΖΗ2000 ήταν η άσκηση ποινικών διώξεων για ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Λίγη ώρα μετά, εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης, με τον Δ. Παπαχρήστο να συλλαμβάνεται το πρωί της Δευτέρας στο δρόμο, κοντά στο σπίτι του. Με ενδιαφέρον αναμένονται εξάλλου και τα ευρήματα που θα προκύψουν από τις έρευνες που πραγματοποίησαν την ίδια ώρα οι αρχές τόσο στην κατοικία του όσο και στο γραφείο του.

πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: