Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Θεοχάρης: Συστήνεται ειδική διεύθυνση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στα κέντρα

theoxaris_eforiaΤη σύσταση ειδικής διεύθυνσης στη γενική γραμματεία Εσόδων η οποία θα αντιμετωπίζει τη φοροδιαφύγη και την εισφοροδιαφυγή στα κέντρα διασκέδασης και αναψυχής ανακοίνωσε στο ΣΚΑΪ ο γγ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης. Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος στα μαγαζιά για φαινόμενα φοροδιαφυγής και άλλες παραβάσεις θα συνεχιστεί. «Πρόκειται για 3.000 ελέγχους την εβδομάδα, και θα συσταθεί διεύθυνση ειδικά για το σκοπό αυτό» τόνισε.
Ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι έχει υπογράψει πάνω από 100 περιπτώσεις, ίσως και 150, για κλείσιμο μαγαζιών για 30 ημέρες.
Σημειώνεται ότι κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας, προχώρησαν σε εφόδους σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ την Παρασκευή, το Σάββατο και τα ξημερώματα της Κυριακής. Συνολικά ελέγχθηκαν 37 επιχειρήσεις και σε 5 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Όσον αφορά την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «θα εξυπηρετούμε και μετά τις 12 το μεσημέρι τους πολίτες στις εφορίες».
Σημείωσε ότι τα 5 εκατ. των ιδιοκτητών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας ή έχουν καταθέσει πινακίδες, με λίγο κόσμο να έχει απομείνει.
«Τεχνικός λόγος σίγουρα δεν υπάρχει για παράταση, άλλοι λόγοι κοινωνικοί ή πολιτικοί πρέπει να εξεταστούν από την πολιτική ηγεσία» σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.
«Όποιος συμπολίτης μας έχει προσέλθει για πινακίδες θα κοιτάξουμε να υπάρξει διαδικασία για να μπορεί να τις καταθέσει» τόνισε. Ο γγ. Εσόδων διευκρίνισε ότι ο πολίτες είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει όλα τα τέλη για το 2014 αν είναι εκπρόθεσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: